Изразявам несъгласието на ДПС с начина, по който се неглижира

...
Изразявам несъгласието на ДПС с начина, по който се неглижира
Коментари Харесай

ДПС настоя за изслушване на вицепремиера Асен Василев за националния план за възстановяване и устойчивост

Изразявам несъгласието на Движение за права и свободи с метода, по който се неглижира импортираното от нашата парламентарна група на 2 февруари искане за чуване на вицепремиера Асен Василев за националния проект за възобновяване и резистентност и за оперативните стратегии от новия програмен интервал, съобщи националният представител от Движение за права и свободи доцент доктор Джевдет Чакъров от трибуната на Народното събрание.

Вече 1 месец това чуване не намира място в дневния ред на Народното събрание. За този интервал нуждата от такова чуване освен не отпадна, а в противен случай – стана още по-наложителна, акцентира доцент Чакъров.

В декларация от парламентарната естрада ние от Движение за права и свободи към този момент изразихме безпокойствието си от включването в Плана на планове без да има идея за промени в сферите към които те се отнасят, сподели още доцент Джевдет Чакъров.

Той посочи, че бързо проведеното и неподготвено публично разискване на някои от плановете по Плана е предизвикало повече въпроси, вместо да даде отговори. Някои от участниците в разискването даже показаха подозренията си дали избрани планове не са включени особено поради съответни реализатори, сподели националният представител от Движение за права и свободи. И добави, че съществени терзания поражда неналичието на информация и разбори за обществените и икономическите последствия от реализацията на някои планове по проекта.

Закъснението в подготовка на оперативните стратегии за сегашния програмен интервал 2021/2027г., към този момент е голямо. Тече втората година от този интервал като и тя се обрисува да е нулева за България. Няма никаква информация за степента на подготвеност по тези стратегии. Кога може да се чака Европейската комисия да утвърди съглашението с България за тяхната реализация, попита доцент Чакъров.

„ За следващ път ние от Движение за права и свободи призоваваме за  осъществяване на полемика в Народното събрание за Плана и за оперативните стратегии, при която да се реализира надпартиен, народен консенсус, за отбрана на националните ползи на България посредством съответните планове. Това изисква отговорно политическо държание и подхожда на поръчките за нов жанр на ръководство. Ако фактически има предпочитание тази поръчка да бъде изпълнена със наличие, а не просто декларация за печелене на избори ”, акцентира доцент Чакъров. Той настоя чуването на Асен Василев да бъде включено в дневния ред на Народното събрание.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР