Израелският външен министър Ели Коен говори пред централата на ООН

...
Израелският външен министър Ели Коен говори пред централата на ООН
Коментари Харесай

Над половината заложници на Хамас са с чуждо гражданство, съобщи Израел

Израелският външен министър Ели Коен приказва пред централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк за израелските заложници, държани от " Хамас ", 24 октомври 2023 година Снимка: АП

Над половината от към 220-те заложници, държани от палестинското придвижване Хамас, са с задгранични паспорти на 25 разнообразни страни, в това число 54 тайландци, заяви израелското държавно управление, представено от Ройтерс.

Според обновените данни на израелските управляващи за 328 души от 40 страни е доказано, че са починали или са в неопределеност след изненадващото нахлуване на бойците на " Хамас " на 7 октомври против Южен Израел.

Общо при офанзивата са убити към 1400 души.

Израел съобщи, че от заложниците 138 имат непознати паспорти, в това число 15 аржентинци, 12 германци, 12 американци и по шестима французи и руснаци.

За мнозина се допуска, че са двойни жители, т.е. имат и израелски паспорт, само че за тайландските и петимата непалски заложници е съвсем несъмнено, че не са двойни жители. Има и по един китайски и шриланкийски пленник и по двама танзанийски и филипински. Тайландците са най-голямата група и измежду починалите и изчезналите непознати жители - за 24 е доказано, че са мъртви, а за 21 - че са в неопределеност. Тайланд е един от най-големите източници на задгранична работна ръка за Израел. Около 30 000 тайландци са заети в селскостопанския бранш, сочат държавни данни.

Сред непознатите страни, понесли най-големи загуби, са Съединени американски щати с 34 убити и петима изчезнали, Украйна с 25 убити и двама изчезнали, Франция с 23 убити и един липсващ и Русия с 23 убити и четирима в неопределеност.

Петима китайски жители са изгубили живота си, а един е в неопределеност, до момента в който Непал е изгубил петима свои жители, а още толкоз са изчезнали.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР