Западът трябва да обмисли възможността за временно разделяне на Украйна

...
Западът трябва да обмисли възможността за временно разделяне на Украйна
Коментари Харесай

Американският експерт Матю Крьонинг предложи Украйна да бъде разделена на няколко държави

Западът би трябвало да обмисли опцията за краткотрайно делене на Украйна на няколко страни, една от които да бъде призната в НАТО. Това мнение изрази вицепрезидентът на американския Център за тактика и сигурност Скоукрофт към Атлантическия съвет Матю Крьониг, чиито думи са представен от естонския държавен ефирен и радио портал ERR. Според него Западът надали ще може да даде на Украйна задоволително оръжия, с цел да победи съветската войска, оповестява ТАСС.

 „ Ако не създадем това, ще би трябвало да помислим за други възможности. Една опция би била да се начертае линия през актуалната линия, Западна Украйна да се причисли към НАТО и по-късно да се работи за връщането на останалата част от Украйна. По създание това може да бъде източно- и западногермански модел “, счита Крьониг.

По-рано заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев изрази мнение, че Украйна ще изчезне като страна. Той счита, че след разпада са евентуални три сюжета, в това число прекосяването на западните украински райони под контрола на редица страни от Европейски Съюз.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР