Първата дама на Сирия Асма ал Асад бере рози по

...
Първата дама на Сирия Асма ал Асад бере рози по
Коментари Харесай

Съпругата на сирийския президент Башар ал Асад е диагностицирана с левкемия

Първата дама на Сирия Асма ал Асад бере рози по време на локален фестивал през май 2023 година Снимка: Ap/Omar Sanadiki

Първата дама на Сирия Асма ал Асад е диагностицирана с левкемия, заяви през днешния ден офисът на сирийския президент, представен от Ройтерс. Диагнозата е сложена съвсем пет години откакто тя заяви, че се е възстановила изцяло от рак на гърдата.  

В изказването се споделя, че 48-годишната Асма минава специфична процедура за лекуване, която изисква тя да остане в изолираност, поради което ще бъдат анулирани обществените ѝ задължения.

През август 2019 година Асма ал Асад заяви, че изцяло се е възстановила от рак на гърдата, с който бе диагностицирана по-рано.  

Откакто през 2011 година в Сирия избухна война, родената във Англия Асма, която е някогашна капиталова банкерка, пое публичната роля да управлява благотворителни действия и да се среща със фамилиите на убити бойци, само че също по този начин тя е ненавиждана от опозицията.

Асма ал Асад управлява Сирийския концерн за развиване, огромна неправителствена организация, която сплотява доста от дейностите за помощ и развиване в страната.

Миналата година първата дама придружи брачна половинка си Башар ал Асад на посещаване в Обединените арабски емирства, което беше първото ѝ публично известно пътешестване с него зад граница след 2011 година Тя се срещна с шейха Фатима бинт Мубарак, майка на президента на Емирствата, по време на пътешестване, което се преглежда като публичен сигнал за възходящата ѝ роля в публичните каузи.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР