Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви днес, че турският президент Реджеп

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви днес, че турският президент Реджеп
Коментари Харесай

Турският президент Ердоган не може да ни учи на морал, заяви Нетаняху, след като Ердоган го оприличи на Хитлер

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи през днешния ден, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който прави геноцид против кюрдите и хвърля публицисти в пандиза, е последният човек, който би трябвало да проповядва морал на другите, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Коментарът на Нетаняху идва, откакто турският президент сподели по-рано през днешния ден, че израелският водач не е по-различен от Адолф Хитлер и направи връзка сред израелските офанзиви в Газа и отношението към еврейския народ от страна на нацистите.

Членката на НАТО Турция, която поддържа решение с две страни на израеслко-палестинския спор, подлага на критика въздушните и сухопътните удари на Израел в Газа, като го назова " терористична страна " и съобщи, че водачите му би трябвало да бъдат изправени пред интернационален съд.

Изостряйки реториката си, Ердоган съобщи през днешния ден, че Турция би приела учени и академични преподаватели, изправени пред гонене поради възгледите си за спора в Газа, и добави, че западните страни, подкрепящи Израел, са съучастници във " военни закононарушения ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР