Израелски войници убиха трима палестинци и раниха десетки в престрелка

...
Израелски войници убиха трима палестинци и раниха десетки в престрелка
Коментари Харесай

Трима палестинци са убити в израелска операция в Наблус

Израелски бойци убиха трима палестинци и раниха десетки в престрелка през днешния ден по време на интервенция за осъществяване на арести в Наблус на Западния бряг . Това разгласи през днешния ден палестинското здравно министерство, ден след примирието, поставило завършек на тридневния въоръжен спор сред Израел и радикалната палестинска формация " Ислямски джихад " в линията Газа, съобщи АП.



Израелската полиция заяви, че е обкръжила дома на Ибрахим ан Набулси, търсен за поредност набези с огнестрелно оръжие по Западния бряг по-рано тази година. Полицията удостовери, че Набулси и още един палестински войник са били убити в престрелката и че след това в къщата били открити оръжия и експлозиви.

Израелската войска заяви в това време, че бойци са били нападнати от палестинци с камъни и експлозиви. Войниците отвърнали със пукотевица с бойни патрони. Един от нападателите бил прострелян, само че армията не даде детайлности за положението му.

Здравното министерство на палестинската самостоятелна власт заяви, че убитите са трима - Ибрахим ан Набулси, Ислам Сабух и Хюсеин Джамал Таха, а още минимум 40 индивида са били ранени в израелската интервенция.



През последните месеци силите за сигурност на Израел правят среднощни акции по Западния бряг за пречистване от бойци от войнствени палестински групировки, най-вече от " Ислямски джихад ". Десетки палестинци бяха убити в хода на тази акция в отговор на поредност набези от началото на годината против израелци, в които починаха 19 души, напомни АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР