Израелски изтребители F-15 са бомбардирали военна база в Хама, Сирия,

...
Израелски изтребители F-15 са бомбардирали военна база в Хама, Сирия,
Коментари Харесай

NBC News и "Аарец": Израелски изтребители F-15 са бомбардирали военната база с ирански ракети в Сирия

Израелски изтребители F-15 са бомбардирали военна база в Хама, Сирия, в ноща на събота против неделя, откакто Иран е доставил там ракети за противовъздушна защита. Това оповестиха трима американски източници пред NBC News, съобщи " Аарец ".

Представителите обявиха, че наподобява еврейската страна се приготвя за война с Иран и търси поддръжката на Съединени американски щати.

В понеделник сутринта сирийската войска заяви, че " противников " ракети са поразили военни бази на въоръжените сили на Сирия.



Ракетните офанзиви против две военни бази са били толкоз мощни, че са провокирали земетресение с магнитуд 2,6 по скалата на Рихтер в региона на град Хама, заяви Европейският средиземноморски сеизмологичен център.

Според няколко медии ударите са били ориентирани към база " 47-ма Бригада " в южната част на Хама, боен обект в северозападната част на Хама и обект северно от Международното летище в Алепо.


Според американски източници Иран е доставил оръжия във военната база, в това число ракети земя-въздух. Допълва се, че през последните две седмици Иран е нараснал товарните полети до Сирия, доставяйки леки оръжия и ракети за противовъздушната защита. Според двама американски представители доставките са били предопределени за иранските сухопътни сили за офанзива на Израел.

Източник от районен алианс, в който влизат Иран, " Хизбула " и Сирия, заяви, че при бомбардировките са починали 16 души, в това число 11 иранци. Унищожени и са 200 ракети.


Според военни специалисти, с цел да бъда провокиран трус с магнитуд 2,6 по Рихтер, ударната мощност на изболзваните бойни глави и трябвало да бъде от 1,5 до 3 килотона в тротилов еквивалент.

Най-вероятно е бил употребен ГБУ-28, който може да бъде носен от F-15, а ударът е бил нанесен откъм Ливан, както към този момент се е случвало неведнъж при предходни офанзиви. ГБУ-28 (тегло 2,3 т) е най-мощната и огромна бомба на израелската войска, която пробива 7 метра стоманобетон и 30 м пръст

Самолетът се е доближил на ниска височина, по-късно се е вдигнал, с цел да преодолее ливанските планини, атакувал е, достигайки най-високата точка от издигането си, а по-късно неотложно се е обърнал и снишавайки се бързо се е отдалечил.


Ударът по базата е бил толкоз мощен, че, както се вижда от фотосите, тя е унищожена напълно. Al Masdar даже корав, че може да е употребявано тактическо нуклеарно оръжие, от вида на неутронното, при което радиоактивното заразяване на е мощно и след няколко часа се намалява до естествения радиационен декор, само че разрушенията са тотални.

Ето за какво от листата с капацитетите за най-вероятен спор в света борбата сред Израел и Иран в Сирия е преди всичко...в момента, сподели почитан американски източник пред NBC News.

Междувременно военният министър на Израел Авигдор Либерман съобщи, че страната му има четири казуса: " Иран, Иран, Иран и двуличие ".

В неделя министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху разгласи, че не се стремят към война с Иран. По-рано министър-председателят разкри, че " Мосад " се е сдобил с повече от 100 000 документа от склад в Техеран, които наподобява, че потвърждават секретна стратегия за придобиване на нуклеарно оръжие.

Високопоставен чиновник на израелското разузнаване сподели, че Израел в никакъв случай не се е сдобивал с толкоз разследваща информация едновременно, както е станало през февруари, когато сътрудници на " Мосад " са съумели да обхванат в склад в южната част на Техеран и са отмъкнали половин звук документи за Израел. Иран обаче жигосах разкритията и назова Нетаняху " низък измамник ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР