Израелската организация за оказване на помощ при извънредни ситуации ЗАКА

...
Израелската организация за оказване на помощ при извънредни ситуации ЗАКА
Коментари Харесай

Киев: Спасена е 100-годишна жена, оцеляла от Холокоста

Израелската организация за оказване на помощ при изключителни обстановки " ЗАКА " избави от Киев 100-годишна жена, оживяла от Холокоста, съобщи представител на групата, съобщи ДПА.

Доба Хуберхриз сега е в Молдова и би трябвало да бъде докарана в Израел с медицински аероплан.

Нахман Дикщайн от подразделението на " ЗАКА " в Украйна описа в изявление за израелското радио " 103ФМ ", че са му се обадили от Израел през нощта и са му споделили, че „ би трябвало да измъкне “ дамата от Киев. После бил проведен превоз с кола за спешна помощ, с цел да бъдат превозени хора от Киев за Молдова. Дикщайн посрещнал дамата на границата. По думите му „ тя била опаковала 100 години от живота си в един единствен куфар единствено за два часа “.

Хуберхриз е родена на 3 октомври 1921 година в украинския град Орехов. По време на Втората международна война избягала в Ташкент, Узбекистан, а след това се върнала в Киев със фамилията си.

Това, че в този момент в страната ѝ още веднъж се води война, било отвратително за нея, сподели Дикщайн. Жената надали ще се върне в Украйна, счита той. Сега тя единствено желае да стигне до Израел, съобщи dariknews.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР