Ръководителят на ООН Антонио Гутериш предупреди, че Газа е изправена

...
Ръководителят на ООН Антонио Гутериш предупреди, че Газа е изправена
Коментари Харесай

Шефът на ООН предупреждава за „епична хуманитарна катастрофа“, тъй като Израел затяга мерките срещу Рафах

Ръководителят на Организация на обединените нации Антонио Гутериш предизвести, че Газа е изправена пред риск от " епична филантропична злополука " в петък, до момента в който Израел натиска военните интервенции към крайния южен град Рафах, парализирайки работата на филантропичните организации.

По-рано тази седмица израелските сухопътни войски превзеха източните региони на града, в това число палестинската страна на граничния пункт Рафа сред Египет и Газа, само че към момента не са влезнали в главната застроена зона.

Журналисти на AFP станаха очевидци артилерийски удари по града в петък и израелската войска сподели, че интервенциите не престават в източната част на града.

„ От страната на Газа на пропускателния пункт Рафа, войските отстраниха няколко терористични кафези по време на непосредствен пердах и с въздушен удар ”, споделиха военните.

Но към момента няма признаци за пълномащабното нахлуване, дадено от премиера Бенямин Нетаняху, даже откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън заплаши в сряда да спре някои доставки на оръжия, в случай че...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР