Израелската армия разпространи кадри, които според тях показват, че заложници

...
Израелската армия разпространи кадри, които според тях показват, че заложници
Коментари Харесай

Израел твърди, че Хамас е убил заложник в болницата ал-Шифа в Газа

Израелската войска популяризира фрагменти, които съгласно тях демонстрират, че заложници са взети в най-голямата болница в Газа след смъртоносните офанзиви на Хамас на 7 октомври.

Говорител на военни сподели, че един от тях - боец - е бил погубен там.

Cpl Ноа Марчиано, на 19 години, е бил погубен, откакто е бил откаран в болница Ал-Шифа с леки пострадвания, сподели той. Команден център на Хамас. Хамас отхвърли изказванията.

„ Тази заран уведомихме фамилията на Ноа, че съгласно нашите констатации тя е била отвлечена в предпазена къща покрай Шифа “, контраадмирал Даниел Хагари, основен представител на Израелските отбранителни сили (IDF), споделиха на брифинг за вести.

" По време на въздушните удари на IDF в региона, терористът от Хамас, който държеше Ноа, беше погубен и тя беше ранена при въздушния удар, само че без заплаха за живота Ноа беше откарана в болница Шифа, където беше убита от различен терорист от Хамас. "

Хамас към този момент твърдеше, че госпожа Марчиано е била убита при израелски въздушен удар, което съгласно IDF се е случило на 9 ноември.

След това контраадмирал Хагари пусна запис от камери за видеонаблюдение, за който сподели, че е от сутринта на 7 октомври - деня, в който Хамас предприе изненадващата си офанзива против Южен Израел, в която участваха 1200 израелци убити и повече от 240 взети за заложници.

Видеото демонстрира по какъв начин двама заложници са въведени в болничното заведение, най-голямата и най-модерната в Газа.

Други са били превозени в откраднати израелски военни транспортни средства, сподели представителят, акцентирайки запис от камерите за наблюдаване отвън постройката.

Вътре, в коридорите на болничното заведение, могат да се видят въоръжени мъже във видеозаписа от камерата за видеонаблюдение, който е с дата 7 октомври.

Единият от заложниците наподобява се съпротивлява - другият е показан на носилка.

IDF е подложен на напън да потвърди изказванието си, че Хамас е управлявал просторен команден център под големия медицински комплекс в северната част на територията.

По-рано IDF пусна видео, за което се споделя, че демонстрира тунел на 10 м (3 фута) подземен, който минава на 55 м до затворена - и подсилена - врата.

Той сподели, че това към този момент е част от доказателствата, които " ясно потвърждават ", че голям брой здания в комплекса на болничното заведение са били " употребявани от Хамас като прикритие за терористична инфраструктура и действия ".

BBC не съумя да ревизира последните показани доказателства.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР