Израел нареди днес нови евакуации в град Рафах, който се

...
Израел нареди днес нови евакуации в град Рафах, който се
Коментари Харесай

Израел се подготвя да разшири офанзивата си, нареди евакуации в Рафах

И зраел подреди през днешния ден нови евакуации в град Рафах, който се намира в южната част на линията Газа, до момента в който се приготвя да разшири офанзивата си , предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Хората би трябвало да се насочат към " разширената филантропична зона в Ал Мауаси ", заяви в " Екс " представител на израелската войска, представен от Ройтерс.

Сраженията в Газа се изострят, като в покрайнините на град Рафах се стигна до тежки конфликти сред израелските сили и палестински бойци. В резултат, околните пунктове за доставка на филантропична помощ бяха блокирани и над 110 000 души бяха принудени да избягат на север. 

АП отбелязва, че Организация на обединените нации и други организации предизвестяват от седмици, че израелското нахлуване против Рафах, който е ситуиран на границата на линията Газа с Египет, ще докара до затрудняване на филантропичните интервенции и до пагубно повишаване на броя на жертвите измежду цивилното население.

Над 1,4 млн. палестинци - половината от популацията на Газа - са се приютили в Рафах, след израелските офанзиви против други пунктове в палестинския анклав.

IDF orders evacuation of central Rafah as it prepares to expand its offensive. Netanyahu thumbs his nose at Biden and international pressure to rein in the war.
— Dana Lewis (@Danaslewis)
Говорителят на израелските въоръжени сили Авихай Адраи прикани палестинците в градовете Джабалия и Бейт Лахия и покрайнините им да изоставен домовете си и да се насочат към убежищата в западната част на град Газа. Той предизвести, че хората се намират в " рискова бойна зона " и Израел ще нанесе удар с " огромна мощ ".

Тежки сражения се водят и в северната част на Газа, където " Хамас " наподобява още веднъж се е прегрупирал в регион, в който Израел към този момент нанесе тежки удари, отбелязва АП.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР