Израел е свалил изтребител на сирийската авиация над Голанските възвишения,

...
Израел е свалил изтребител на сирийската авиация над Голанските възвишения,
Коментари Харесай

Сирийски самолет е свален над спорните Голански възвишения, обяви Израел

Израел е свалил изтребител на сирийската авиация над Голанските възвишения, съобщи " Франс прес ", като цитира въоръжените сили на страната.

Според изявления в израелски медии бойният аероплан " Сухой " е прехванат над противоречивите територии, по-голямата част от които са окупирани от Израел.

Въоръжените сили на страната настояват, че изтребителят е нахлул във въздушното ѝ простраство, без да навлязат в детайлности. Тревогата по границата сред Сирия и Израел в региона на Голанските възвишения е всекидневие, изключително от началото на войната в Сирия, само че произшествия със самолети на сирийската авиация са необичайност.

Напрежението набъбна тази година след случай с израелски F-16, изпратен на задача против ирански дрон и след това свален от сирийска ракета.

Информацията за случая се появява едвам ден откакто съветският външен министър Сергей Лавров и началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов бяха в Израел, с цел да обсъдят с премиера Бенямин Нетаняху и други представители на израелските управляващи спора в Сирия и бъдещето на иранските сили в региона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР