Младежки център – Габрово, Инспекция по труда и Бюро по

...
Младежки център – Габрово, Инспекция по труда и Бюро по
Коментари Харесай

„Ще работя през ваканцията“ съвместно събитие на Младежки център – Габрово, Инспекция по труда и Бюро по труда

Младежки център – Габрово, Инспекция по труда и Бюро по труда, Габрово провеждат взаимно събитие „ Ще работя през ваканцията “. То е ориентирано към младежите под и над 18 години, които нямат огромен опит на трудовия пазар, и цели да им даде насоки в търсенето на работа, да ги ориентира по какъв начин се случва постъпването, в това число и в случай че са малолетни, какви документи би трябвало да имат, защо да внимават.

Събитието ще се организира вРитуална зала на Община Габрово на 29 май, сряда, от 16 часа. Безплатно е и не изисква авансово записване.

Бюрото по труда ще показа услугите си, от които могат да се възползват младежите, ще им изясни по какъв начин могат да се записват, по какъв начин да получат помощ при професионалното си насочване, правенето на автобиография и мотивационно писмо, по какъв начин и къде да търсят работа.

Инспекцията по труда ще отговори на доста от въпросите, с които се сблъскват младежите - от каква възраст имат право да стартират работа, какви документи и позволения би трябвало да имат, какъв брой часа дневно имат право да работят, какви са правата им като работещи, само че и отговорностите, има ли труд който не могат да извършват, в случай че са малолетни, къде могат да се оплачат, в случай че работодателят не съблюдава контракта им или злоупотребява с труда им.

Много младежи ще стартират работа през лятната почивка и събитието цели да ги защищити от неточните практики, само че и да им покаже, че с изключение на права, имат и отговорности, които работодателите ще чакат от тях да извършват съзнателно и отговорно.

Поканени са и всички младежи, които към този момент работят, само че имат въпроси по отношение на взаимоотношенията си с работодателя им.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР