Испания окончателно ще отзове посланика си в Аржентина, след като

...
Испания окончателно ще отзове посланика си в Аржентина, след като
Коментари Харесай

След намек, че жената на Санчес е корумпирана: Испания окончателно изтегли посланика си от Аржентина

Испания дефинитивно ще отзове посланика си в Аржентина, откакто президентът Хавиер Милей отхвърли да се извини за мненията си по отношение на брачната половинка на испанския министър председател Педро Санчес, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

През уикенда Испания отзова посланика си в Аржентина, а външният министър Хосе Мануел Албарес съобщи, че пратеникът " дефинитивно ще остане в Мадрид. Аржентина към този момент няма да има испански дипломат ".

Президентът на Аржентина провокира отвращение с нападението си против социализма през уикенда, до момента в който беше на конференция в Мадрид, проведена от крайнодясната партия " Вокс ".

" Световните елити не осъзнават какъв брой разрушително може да бъде използването на концепциите на социализма. Те не знаят какъв вид общество и страна може да сътвори това, какви хора се вкопчват във властта и какво равнище на злоупотреби поражда това. Когато имаш корумпирана брачна половинка, да речем, това омърсява обстановката и ти лишава пет дни, с цел да помислиш за нея ", сподели Милей.

Санчес неотдавна обмисляше да подаде оставка, откакто испанските прокурори започнаха авансово следствие за корупция против брачната половинка му Бегона Гомес, което бързо беше прекъснато.

В рамките на няколко часа след нападението на Милей Испания отзова посланика си, а Албарес осъди " обидата " на гостуващия президент.

Той изиска обществено опрощение от Милей, като съобщи, че Мадрид не изключва опцията за разкъсване на дипломатическите връзки. Санчес също по този начин прикани Милей да отдръпна мненията си.

Аржентинското държавно управление обаче жигосах това, което назова " светкавични и импулсивни закани ", и настоя държавното управление на Санчес да се извини.

Милей, самопровъзгласил се за " анархокапиталист ", завоюва изборите през ноември предходната година с обещанието да понижи до нула големия държавен дълг на Аржентина. Той вкара стратегия за строги икономии, в границите на която държавното управление понижи обществените дотации.

Но той стана прочут и с спорните си изявления.

В продължение на седмици дипломатическото напрежение сред Испания и Аржентина нарастваше, което докара до последния спор. Миналия месец един от испанските министри уточни, че Милей е вземал опиати.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР