Планински спасители от окръг Алба в Трансилвания тестваха първата раница,

...
Планински спасители от окръг Алба в Трансилвания тестваха първата раница,
Коментари Харесай

Като от филм за „Железния човек“: Планински спасители в Румъния тестваха летящи раници

Планински спасители от окръг Алба в Трансилвания тестваха първата раница, с която могат да летят, с цел да стигат по-бързо до мястото за интервенции, предава кореспондентът на БТА Мартина Ганчева. Час и половина пешеходен маршрут бе изминат единствено за две минути, оповестяват за Българска телеграфна агенция от Департамента за изключителни обстановки на Румъния.

“С такова високоефективно съоръжение хора, ранени в планината, могат да получат първа помощ единствено за няколко минути. Спасителят, който употребява раницата, не може да транспортира заболели. Основната му цел е да окаже първа помощ бързо, до момента в който хеликоптерът или наземният екипаж дойдат ”, изясни ръководителят на Департамента за изключителни обстановки и основател на системата за незабавна помощ в Румъния Раед Арафат.

През тези дни департаментът провежда дружно с производителите на оборудването проби, с цел да се види по какъв начин могат да бъдат интегрирани в Румъния. 

“Ще мине време, до момента в който намерим решения да има такива уреди в страната. Става въпрос за финансиране, за идея, за набиране на личен състав, който обслужва раниците ”, посочи доктор Раед Арафат.

Курсът за работа с устройството, наречено Jet Pack, продължава четири седмици. Цената му стартира от 380 000 паунда (866 400 лева.). То към този момент се употребява във Англия и Ирландия.

" В Румъния тестваха летателния костюм на " Железния човек ", написаха локални медии, които вършат паралел с американски филм от 2008 година, основан на едноименния воин на Марвел Комикс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР