Използването на камерите на автопилота за запис на всичко случващо

...
Използването на камерите на автопилота за запис на всичко случващо
Коментари Харесай

Tesla показа видеа как автопилотът предотвратява ПТП и спасява живот

Използването на камерите на автопилота за запис на всичко протичащо се към електрическия автомобил, сходно на видеорегистратори, дава опция на Tesla да демонстрира действителни видеа от работата на системата. Преди няколко часа компанията разгласява забавни клипове, показващи по какъв начин автопилотът заобикаля конфликта с пешеходци и велосипедисти.

Автомобилната компания на Илън Мъск разгласява в обществените мрежи четири видеа, демонстриращи достолепията на интегрираната в автопилота система за сигурност, която резервира живота на лидера и на пешеходците на пътя. Функцията TeslaCam записва всичко протичащо пред камерите на електрическия автомобил, употребявани от автопилота. Това е и методът Tesla да знае по кое време кара лидерът и по кое време – автопилотът.

It can also prevent a car from drifting towards a cliff by automatically guiding the car back into its lane: pic.twitter.com/C7MAqj4pJs

— Tesla (@Tesla) July 4, 2019

В Twitter акаунта на Tesla се припомня, че електрическият автомобил Model 3 е получил най-високият бал в категорията Safety Assist по време на тестванията по методиките на EuroNCAP.

Or a cyclist: pic.twitter.com/CGH44L9Vbo

— Tesla (@Tesla) July 4, 2019

В първите две видеа компанията демонстрира работата на системата Emergency Lane Departure Avoidance за следене на пътната маркировка. Уеб порталът Elесtrek означи, че даже когато водачът не е задействан и не ръководи автомобила, Emergency Lane Departure Avoidance продължава да работи, тъй като това може да резервира живота на хората в сериозна обстановка.

Другите две видеа показват работата на системата за екстрено прекъсване. Електромобилът деликатно и бързо понижава скоростта и стопира при появяването на ненадейно изскочилият отсреща човек с маломощен мотор.

„Всеки лидер на автомобил би трябвало да остава деликатен и съсредоточен, тъй като електрониката не може са предотврати всички произшествия. Но вградените помощници с всеки минал ден вършат шофирането все по-безопасно“. – съобщи Tesla.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР