Изплашена от санкции, война, авторитаризъм и заплаха от изолация, Русия

...
Изплашена от санкции, война, авторитаризъм и заплаха от изолация, Русия
Коментари Харесай

Украински политолог: Путин се надява на умората на Запада

Изплашена от наказания, война, авторитаризъм и опасност от изолираност, Русия на Путин ще се преструва, че приема провалянето на Кремъл в Украйна като геополитическа мъдрост на Путин, стига да не стане още по-зле.

Това написа в собствен разбор за Виктор Небоженко – политолог и социолог, шеф на социологическата организация „ Украински барометър “.

За Путин до есента на 2022 година най-важното е не да реализира подчинението на народа си или минимална победа в Украйна, а геополитическата отмалялост на Запада във войната с нападателна Русия. Той твърдо има вяра, че разноските и компликациите на Запада ще надвишават евентуалните му изгоди от провалянето на Русия във войната с Украйна. Ако по-рано Путин вярваше в силата на своята войска и скоростта на успеха над Украйна, в този момент той се надява на разединение и отмалялост в Европа.

Но казусът е, че руско-украинската война излезе отвън границите на Европа, засегна целия свят, внезапно изостри остарели и нови спорове, докара до остри стопански и политически войни, форсира процесите на метаморфоза на международната общественост, което от своя страна в този момент въздейства на темпа, мащаба и вероятностите на тази ужасна война.

И този развой на въздействие на руско-украинската война и следствията от нея върху бъдещето на международната общественост единствено ще се усилват. В резултат на това и скоростта, и непредсказуемостта на интернационалните събития, които се вихрят към Украйна и Русия, внезапно се усилват. Затова в този момент нито Байдън, нито Путин към този момент не могат да вземат решение какво и по какъв начин ще се случи през есента на 2022 година на бойните полета в Украйна.

Най-вече военно-политическата обстановка в Украйна ще зависи от сполучливото съчетаване на смелостта на украинската войска, честното държавно управление и търпението на украинския народ. А Западът може единствено да помогне на украинците да защитят свободата и живота си. Защото няма различен метод врагът да бъде надвит.

Превод и редакция: Фрог Нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР