Само за миналата седмица се случиха няколко инцидента, причинени от

...
Само за миналата седмица се случиха няколко инцидента, причинени от
Коментари Харесай

Надявам се на някаква справедливост. Тръгна делото срещу млад ш...

Само за предходната седмица се случиха няколко случая, породени от водачи с дребен стаж: и двете с жертви. Едната беше в Пловдив, където 21-годишен водач, наследник на служителка в КАТ с 16 нарушавания, катастрофира със скорост над 150 километра в час - починаха той и едната му спътница, а останалите двама бяха тежко ранени, споделя Българска национална телевизия.

Втората във Варна, където 27-годишен водач блъснал пешеходец на тротоар във Варна и е предизвикал гибелта му.

 

Дело в Пловдив още веднъж за породена гибел на пешеходна пътека ще се гледа по съкратена процедура, а околните на жертвата упорстват за правдивост. В следствието не са събрани данни за приложимост на алкохол или опиати.

 

Младеж с дребен шофьорски стаж застана пред Окръжния съд в Пловдив поради породена гибел на пешеходна пътека. При злополуката почина заместник-директорка на пловдивско учебно заведение.

 

Досъдебното произвеждане продължи година и половина, и чак през вчерашния ден беше даден ход на процеса.

 

На 19 години, зад кормилото на автомобил, с позволение за шофиране единствено от три месеца Веселин Тачев позволява злополучен пътен случай. На пешеходна пътека наоколо до мост над река Марица блъска заместник-директорката на учебно заведение „ Симеон Велики “ Милена Петрова. И за две фамилии 2023 година стартира по най – отблъскващ метод.

 

Инцидентът става на 12 януари в осем сутринта. Трафикът е натоварен, мястото е доста натоварено и изисква повече внимание от страна на всички водачи.

В доста тежко положение 52-годишната жена е откарана в болница. Въпреки напъните на медиците и кръводарителската акция, в която се включват доста хора, Милена Петрова губи борбата за живота си. Синът и споделя, че нито водачът, нито някой от фамилията му се е свързал с него за подпомагане и поддръжка.

 

" Когато майка ми беше ударена, не беше показано никакво човешко отношение, никой не ме е потърсил, никой не се поинтересува в болничното заведение майка ми какво въобще се случва с нея, какво е положението й нито след установяването на гибелта й, по никакъв метод ", показа Георги Петров – наследник на Милена Петрова и сътрудник публицист, един от най-хубавите кинокритици в България.

Вчера на разпоредителното съвещание Веселин Тачев пристигна в съда с родителите си. Застана пред правосъдния състав безмълвен. Защитата му призна всички обстоятелства и условия, събрани по делото, и изиска то да се гледа по съкратената процедура. Съдът обаче не даде ход, а върна обвинителния акт поради неточност в изписването на персоналните данни.

 

" Надявам се на някаква правдивост, тъй като би трябвало да има последици за отнемането на човешки животи ", сподели Георги Петров, представен от Българска национална телевизия.

Близо година и половина продължи досъдебното произвеждане за злополуката. През това време Веселин Тачев беше на независимост с мярка подписка. Следващото правосъдно съвещание е в края на юни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР