Изпитанията на зенитно-ракетните системи С-500 се приближават към завършване, след

...
Изпитанията на зенитно-ракетните системи С-500 се приближават към завършване, след
Коментари Харесай

Путин похвали новите ракети: Скоро влизат на въоръжение!

Изпитанията на зенитно-ракетните системи С-500 се доближават към довеждане докрай, след което те ще бъдат въведени на въоръжение в съветската войска. Това разгласи съветският президент Владимир Путин, откривайки серия от заседания по военната тема в Сочи, осведоми " Новости ".

" В въздушно-космическите сили към 70% от зенитно-ракетните полкове са преоборудвани със модерни системи С-400, идната стъпка е снабдяването на войските с комплексите С-500, чиито тествания към този момент сполучливо се приключват ", означи Путин.

Както съобщи по-рано съветският заместник-министър на защитата Алексей Криворучко, съветските въоръжени сили възнамеряват да получат първите комплекси от зенитно-ракетната система с огромен обхват на деяние С-500 през 2021 година, като серийната доставка щяла да стартира чак през 2025 година

Първите комплекси от зенитно-ракетните системи С-500 могат да постъпят на въоръжение в Южния боен окръг, уточни по-рано командващият войските на военния окръг военачалник Александър Дворников.

Зенитно-ракетната система С-500 " Прометей " принадлежи към ново потомство системи " земя-въздух ". Тя съставлява повсеместен комплекс с далечно деяние и височинно прехващане с нараснал капацитет за противоракетна защита и е способна да прехваща балистични ракети. Системата е способна да удря освен балистични, само че и аеродинамични цели (самолети, хеликоптери, други въздушни цели), както и крилати ракети.

Съгласно данни от открити източници радиусът на поразяване на С-500 е към 600 километра. Освен това системата ще може да открива и по едно и също време да поразява до 10 балистични свръхзвукови цели, летящи със скорост до 7 километра в секунда, както и има опция да унищожава бойните глави на хиперзвукови ракети.

По своите характерности С-500 доста щяла да превъзхожда С-400 и американския ѝ съперник Patriot Advanced Capability-3.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР