Изпълняващият функциите главeн прокурор Борислав Сарафов сезира министъра на регионалното

...
Изпълняващият функциите главeн прокурор Борислав Сарафов сезира министъра на регионалното
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска от МРРБ възстановяване собствеността на Руската църква

Изпълняващият функционалностите главeн прокурор Борислав Сарафов сезира министъра на районното развиване за предявяване на иск за признание на правото на благосъстоятелност от страната над Руската черква в София. На среща с министър Андрей Цеков, Сарафов е даде четири тома документи в помощ на юристите на ведомството,пише БГНЕС.

Проверка на прокуратурата е открила, че има съображение страната да нападна по правосъден път собствеността върху храма " Св. Николай Мирликийски Чудотворец ".

Казусът породи, откакто изгониха от страната предходния предстоятел на църквата архимандрит Васиян поради подозрения за шпионаж в интерес на Москва.

" Ще се срещнем с фактологията, в случай че има учредения, ще предприемем нужните дейности ", разясни министър Цеков. Той даде период от най-малко месец за ревизиране на документите по проблема с Руската черква " Св. Николай Мирликийски Чудотворец ".

" Отчетохме функционалностите на министъра на районното развиване и благоустройството. Предложихме от ВАП на основния прокурор, а той изготви предложение, да сезира министъра да изследва всички предпоставки за отбрана на вещноправните ползи на страната ", съобщи прокурорът от ВАП Виктор Малинов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР