Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун изрази своята надежда спорът

...
Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун изрази своята надежда спорът
Коментари Харесай

Зак Браун: Ще съм изненадан, ако имаме скучна кампания с новите коли

Изпълнителният шеф на Макларън Зак Браун изрази своята вяра разногласието за купите във Формула 1 през 2022 година да се води сред повече от два тима, какъвто бе казусът през миналия сезон.

Макс Верстапен и Люис Хамилтън предложиха най-интензивната борба за купата от 2016 насам, като тя бе решена в последната обиколка на последното съревнование след доста драма в Абу Даби. В последна сметка нидерландецът съумя да наруши превъзходството на Мерцедес, която немският тим бе наложили от началото на турбохибридната епоха през 2014 година.

В първите седем години от нея Мерцедес завоюва седем следващи дубъла, като през по-голямата част от време на процедура нямаше същинска конкуренция за първите места. Браун обаче се надява новите механически правила, които влизат в действие през 2022, да съберат колоната и да има няколко тима, които да имат действителен късмет за купите.

„ Ще съм сюрпризиран, в случай че имаме скучна акция с новите коли. Ще има спечелили и изгубили, ще съм сюрпризиран в случай че има един преобладаващ тим. Може да има тим, който да е доминантен, само че единствено за къс интервал, както се случи с БраунГП през 2009 и техния двоен дифузьор.

„ С тавана на разноските обаче нещата са разнообразни. Усеща се напрежението в тимовете, които рано стопираха да развиват колите си за 2021 и се концентрираха върху новите. Ще е изненадващо в случай че колоната не се събере още повече.

Надявам се да пристигнем в Абу Даби и да имаме 3-4 коли, които да се борят за купата, съгласно мен това е задачата ни. Миналата година имаше страхотни борби в цялата колона и се надявам с новите правила и тяхната концепция това да е било единствено предястието са бъдещето “, съобщи Браун.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР