Изпълнителният директор на Берое - Илко Русев, коментира последните събития

...
Изпълнителният директор на Берое - Илко Русев, коментира последните събития
Коментари Харесай

Шеф в Берое: Искаме повече българи в тима

Изпълнителният шеф на Берое - Илко Русев, разяснява последните събития в клуба. Той разкри дълготрайните и краткосрочните цели пред тима и дали ще има промяна на политиката.

"Има още 4 мача и теоретична опция да преследваме четвъртото място. Затова идващият мач с Арда се обрисува извънредно значим. Той ще покаже дали ще преследваме сходно класиране или няма да имаме късмет за него ", сподели Русев пред радио "Стара Загора ".

"Четири мача не са задоволителни да се направи генерална оценка. Още повече че следва летен трансферен прозорец, за който ние мислим още от зимата. Друг е въпросът, че сметките ги правихме с различен треньорски екип. В момента главната задача е Петър Колев и неговите асистенти да преценяват по какъв начин да действаме с тези играчи, на които им изтичат договорите. Гледаме в дълготрайна вероятност и желанието ни е през идващия сезон да продължим да работим с Петър Колев. Възможно е, в случай че той реши, да бъдат направени някои рокади в треньорския щаб ", добави Илко Русев.

"Истината е, че ние постоянно сме желали да разполагаме с повече български футболисти в тима. Друг е въпросът, че в случай че преследваме някакви по-сериозни цели и няма по какъв начин да създадем селекцията с български играчи, поглеждаме и към пазара в чужбина. Доста от чужденците във водещите тимове са посочили, че имат качества и с тях могат да бъдат преследвани и по-високи цели. Това обаче никога не значи, че ние няма да разчитаме на български играчи, в противен случай. И сега се опитваме и водим диалози с български футболисти. Друг е въпросът дали ще се случат нещата, не е толкоз елементарно, има и други тимове в шампионата, които демонстрират предпочитание да работят най-вече с български футболисти. Те оферират и много положителни условия. Затова там където не успеем да попълним състава си с такива играчи, ще разчитаме на чужденци. Освен това с някои от чужденците в сегашния състав на "Берое " имаме контракти и за идващия шампионат. Така че въобще не е ставало на въпрос ние да се отхвърляме от потреблението на услугите на непознати футболисти ", изясни изпълнителният шеф на "зелено-белите "

"Всяка година се стремим да уточняваме и балансираме разноските, които вършим. Опитваме се това да не е за сметка на задачите, които преследваме. Има мачове в шампионата, които са ни разочаровали, тъй като остава чувството, че я няма честната игра. Това ни е демотивирало и сме си задавали въпроса заслужава ли си да вършим такива вложения. Но откакто преспим, започваме още веднъж и продължаваме да се борим ", съобщи Илко Русев във връзка информациите за идно стесняване на бюджета на клуба.

"Темата за юношите я приказваме с всеки треньорски щаб. В момента имаме дълготрайни контракти с 5 наши юноши. Ще имаме условие към новия треньорски щаб да им даде късмет, само че това не може да е наложително изискване. Трябва и те да покажат, че могат да сграбчен шанса, които им се дава ", добави изпълнителният шеф на старозагорци.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР