Изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров, финансовият директор Филип Алексиев

...
Изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров, финансовият директор Филип Алексиев
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Ръководството на БДЖ подаде оставка

Изпълнителният шеф на БДЖ Владимир Владимиров, финансовият шеф Филип Алексиев и ръководителят на Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ " и зам.-министър на превоза Велик Занчев са подали оставките си късно нощес. Това удостовери министърът на превоза Росен Желязков.

Оставките са подадени в кабинета на транспортния министър, само че той към момента не се е срещнал с претекстовете на тримата да се отдръпват.

По неофициална информация Владимиров, Алексиев и Занчев са поставили подписи под молби за овакантяване след съвещание на борда късно нощес, откакто деловодството на Министерството на превоза е било към този момент затворено, заяви Нова телевизия.

Преди дни транспортният министър Росен Желязков разпореди цялостен одит на холдинга поради тежкото му финансово положение.

Основно ще се наблюдава изпълняването на графика на придвижване на влаковете. Ще види и по какъв начин се обезпечава самото осъществяване на графика - какъв брой са наличните вагони, наличните локомотиви и така нататък Какъв е служебният състав, който би трябвало да обезпечи естествената работа на придвижване ", обясниха от транспортното ведомство.

Тази година страната се намесва два пъти с обща помощ от 134 млн. лева, с цел да може БДЖ да се разплати с кредиторите си при условия на запорирани сметки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР