Измина почти месец след зрелищната катастрофа в пловдивското село Шишманци,

...
Измина почти месец след зрелищната катастрофа в пловдивското село Шишманци,
Коментари Харесай

Месец след зрелищна катастрофа край Пловдив: Състезанията продължават, а обезопасяване на пътя няма

Измина съвсем месец след зрелищната злополука в пловдивското село Шишманци, която като по знамение се размина без съществено потърпевши, само че дейности по обезопасяване на сектора към момента няма.

Припомняме, че на 17 април БМВ се блъсна в паркирала кола, след което се вряза в къща. Водачът на БМВ-то е на 25 години, а пробата му с дрегер сподели над 2,5 промила алкохол в кръвта. Срещу него има формирано бързо произвеждане.



В деня след случая, поданици на селото описаха пред TrafficNews, че във всички къщи по улицата живеят фамилии с по две деца, които всекидневно карат колелета и играят на това място.

Истинско знамение е, че във въпросната вечер, времето беше неприятно и не е имало никой по улицата. Пътят е асфалтиран доскоро повече от година и оттогава постоянно се употребява като спортна писта от младежи с мощни коли.

„ От момента на асфалтиране на околовръстния път сме създали подписка за слагане на лежащ служител на реда тъкмо поради такива несъобразителни водачи. Преминаването на коли с висока скорост при нас е всекидневие. Такъв тип изкуствена грапавина обаче към момента няма. Трябва ли да се случи най-лошото, с цел да се подхващат някакви ограничения? След злополуката получихме увещание, че трасето ще бъде обезопасено с легнали служители на реда. Такива обаче към момента няма”, споделиха локалните.

От TrafficNews се свързахме и с кмета на Шишманци - Александър Атанасов, който ни увери, че процедурана по слагане на легнали служители на реда е към този момент стартирана и са направени всички нужни документи, които са съгласувани с полицията и общината. В селото ще бъдат сложени три броя легнали служители на реда, като има концепция и за още един брой, на по-късен стадий. Кметът се надява това да се случи най-много до един месец.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР