Изложба с картини от ученици в Художествената гимназия бе открита

...
Изложба с картини от ученици в Художествената гимназия бе открита
Коментари Харесай

Сотир Цацаров и Светлин Русев откриха изложба на ученици

Изложба с картини от възпитаници в Художествената гимназия бе открита от основния прокурор Сотир Цацаров във фоайето на 4-ия етаж на Съдебната палата в София. „На това събитие вие сте героите, а не аз или другите прокурори“, обърна се Цацаров към момчетата и девойките и техните преподаватели.

Такава галерия се провежда за четвърти път и всякога творбите ви стават все по-хубави, съобщи основният прокурор. Аз персонално нощес се изкуших да им бъда първият фен, добави той.
 цацаров, светлин русев  цацаров, светлин русев  цацаров, светлин русев  цацаров, светлин русев
Академик Светлин Русев разгласи, че в експозицията има доста произведения, които без никакви ангажименти могат да бъдат определени като част от една сериозна галерия. Той сподели, че познава директорката на гимназията Донка Павлова като студентка и помни първите й рисунки още като ученичка. Тогава споделил на родителите й – тя ще стане художник, само че не знаел, че ще стане и подобен ослепителен учител. Академик Русев благодари на основния прокурор Цацаров за самодейността и сподели, че поддръжката, която създателите получават в своите първи стъпки, се помни за цялостен живот.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР