Изключването на партията на унгарския премиер Виктор Орбан Фидес от

...
Изключването на партията на унгарския премиер Виктор Орбан Фидес от
Коментари Харесай

Фидес на Орбан пред изключване от ЕНП

Изключването на партията на унгарския министър председател Виктор Орбан " Фидес " от фамилията на Европейската национална партия става все по-вероятно. Пред немската преса водачът на ЕНП Жозеф Дол подлага на критика Орбан за акцията против ръководителя на Еврокомисията Юнкер. Лидерът на партийната секта в Европарламента сложи три условия, при които " Фидес " ще избегне изключване - опрощение, завършек на отрицателната акция и гарантиране на свободите на Централно-европейския университет на Джордж Сорос.

Това е акция от плакати, които са сложени в цяла Унгария по самодейност на партията на премиера Виктор Орбан. Отзвукът от тях в политическото семейство на Европейската национална партия е пронизителен. С плакатите се вършат внушения. От надписите излиза, че ръководителят на Европейската комисия, който е от същата Европейска национална партия като Орбан, дружно с милиардера Сорос, желае да предизвиква незаконната миграция.

Унгарският министър председател разгласи в неделя, че на 15 март ще смъкна тези плакати, с цел да сложи други - със заместник-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс. Той е лидер на листата на социалистите и социал-демократите за идните европейски избори. Тимерманс е противник на Манфред Вебер за председателския пост и го укорява за боязливото отношение към Виктор Орбан.

Европейската национална партия е огромно семейство, в което може и да има недоразумения, споделя през днешния ден ръководителят ѝ Жозеф Дол в изявление за вестник " Ди Велт " и добавя: " Има обаче една граница, която Виктор Орбан прекрачи. ".

12 партии-членки на ЕНП от девет страни са подали мнения за изключването на " Фидес " и Орбан. Решението ще би трябвало да се вземе с цялостно болшинство на 20 март. В тази обстановка ролята на немските партии, Християн-демократичен съюз и Християн-социален съюз е решаваща, тъй като имат най-голямо посланичество. Те се дистанцират от Орбан, само че се въздържат от апели за изпъждане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР