Изключително рядък портрет на принцеса Даяна е изложен в Лондон,

...
Изключително рядък портрет на принцеса Даяна е изложен в Лондон,
Коментари Харесай

Портрет на Даяна, за който е позирала 35 ч., показват в Лондон

Изключително необичаен портрет на принцеса Даяна е изложен в Лондон, съобщи " People ".

Маслената картина, озаглавена " Даяна, принцесата на Уелс " е дело на художника Нелсън Шанкс, който я основава през 1994 година - три години преди трагичната гибел на Даяна в Париж. Платното е показано в галерията на " Philip Mold & Company " в английската столица, написа life.dir.bg.

На удивителната картина принцесата е изобразена облечена в зелена кадифена рокля на Катрин Уокър, която носеше на фамозната си фотография за списание " Vanity Fair " от 1997 година Необичайно за кралски портрет, художникът улавя принцесата, гледаща замислено надолу към пода, с една обеца, придаваща искрица светлина.

Нарисувана през 1994 година, картината с право може да бъде разказана като най-въздействащия рисуван портрет на " Принцесата на народа ".

Тя е подготвителна работа за по-късен формален портрет, който краси " Алтроп хаус ".

Работата по платното се е случила в сериозен миг от персоналния живот на Даяна. С художника са имали 30 сесии, общо 35 часа в лондонското ателие на Нелсън Шанкс, което се трансформира за нея в място за разтуха. Даяна става близка другарка както с художника, по този начин и със брачната половинка му Леона и по-късно споделя в писмо до Нелсън и Леона, че " Идването в студиото е несъмнено леговище, толкоз цялостно с обич и поддръжка ".

Нелсън улавя поразително честното изражение на Даяна, самата ѝ същина на фона на нейната роля на звезда, облечена в рокля с деколте на Катрин Уокър.

Първоначално портретът беше изложен в дома на двореца Кенсингтън, където Даяна живееше със синовете си Уилям и Хари, преди по-късно да бъде преместено в фамилното ѝ имение в " Алторп Хаус " в Нортхемптъншър, на 75 благи северно от Лондон.

През януари портретът беше продаден за повече от 10 пъти над плануваната продажна цена, достигайки цена от 201 600 $ на влиятелната лондонска аукционна къща Sotheby's.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР