Изключително потресаващо интервю и за жалост никаква реакция от институциите.

...
Изключително потресаващо интервю и за жалост никаква реакция от институциите.
Коментари Харесай

Николай Стайков: Никаква реакция от институциите след потресаващото интервю на Златанов

" Изключително потресаващо изявление и за жал никаква реакция от институциите ".

Това съобщи журналистът от " Антикорупционен фонд " Николай Стайков пред " Евроком " за изявлението, обещано пред фондацията от Явор Златанов.

" Имаше прокурорска инспекция, само че тя мина тихомълком. Пълно безмълвие от прокуратурата ", добави той.

" Това е история за това кой и по какъв начин употребява за частни цели българската прокуратура ", безапелационен бе Николай Стайков.

" Писмото на Цацаров е за напън за задръстване на устата, защото той като представител на КПКОНПИ и някогашен основен прокурор има доста значимо място при започване на цялата история ", безапелационен бе журналистът.

" Историята за осемте джуджета стартира с автограф на Сотир Цацаров. Преписките след намесата на Петьо Еврото се оказват на неговото бюро и по-късно отпътуват при заместник-главния прокурор. Това значи " погледнете това доста деликатно ".

" Цацаров би трябвало да изясни по какъв начин след намесата на Петьо Еврото документите се оказват на неговото бюро ", акцентира журналистът.

" Голямата тематика е по какъв начин авторитетни магистрати уреждат неща благодарение на българското правораздаване ", акцентира Николай Стайков.

" Тук имаме думата на господин Златанов и брачната половинка му, а това аз го одобрявам съществено ", сподели той.

" От тези 350 000 евро поискани от Явор Златанов са платени към 200 000 евро ", добави Николай Стайков.

" Това е илюстративен проблем за ситуацията в правосъдната система. Това нещо би трябвало да бъде доведено до край ", безапелационен бе журналистът.

" Аз персонално поканих Петьо Еврото на диалози, само че той ми отхвърли всевъзможен коментар. Институциите би трябвало да се намесят. Затова пуснахме изявлението, с цел да се раздвижат институциите, а те не желаят ", безапелационен бе Стайков.

" Имаше намесени имена на зам,-главни прокурори, на шефове на спецпрокуратура, магистрати и така нататък ", добави той.

" Бил съм в прокуратурата три пъти по този случай. Последния път обстановката бе извънредно смешна. Двама души споделяха на коя дата в какъв брой часа са влезнали в спецпрокуратура. Единия е излязал с 35 кг. злато, а другия с един плик с половин милион евро ", показа Стайков.

" Някои хора влизат в спецпрокуратурата като у тях си ", изрази възмъщението си журналистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР