Изключително класни атлети ще участват в тазгодишното издание на Wizz

...
Изключително класни атлети ще участват в тазгодишното издание на Wizz
Коментари Харесай

Топ атлети идват за софийския маратон

Изключително класни спортисти ще вземат участие в тазгодишното издание на Wizz Air София маратон. В изискванията на пандемия българската столица е една от дребното, които съумяха да запазят това емблематично за града събитие, което тази есен се радва на голям интерес от елитни бегачи.

" Софийският маратон е едно от емблематичните спортни събития за града ни и поради това Столична община прави всичко допустимо той да се състои в комплицираната здравна конюнктура тази година. Това е повода тази година да няма всеобщ старт на късата отдалеченост, а единствено на спортните 10 км, 21 км и класическите 42.195 км. На 11-и октомври присъединяване ще вземат близо 2400 състезатели от трите дисциплини. От предходната година маратонът е с ново, по-удобно за участниците, трасе, а маршрутът минава през знакови за града ни места и здания. Стартът и финалът още веднъж са на площад „ Александър Батенберг ". Промени в придвижването поради маратона ще има и поради това още веднъж молим софиянци за схващане и приемливост. От 20.00 часа на 10-и октомври се не разрешава влизането на транспортни средства сред улица „ Г.С.Раковски " и площад „ Александър Батенберг ". От 8.00 на 11-и октомври до 19.00 ще бъде неразрешено влизането на транспортни средства по цялото трасе па маратона. Информация за измененията в придвижването може да се открие и на уеб страницата на Следствен отдел към окръжна прокуратура – Sofia.bg ", съобщи на конференция през днешния ден Елен Герджиков, ръководител на Столичен общински съвет и ръководител на Фондация „ София – европейска столица на спорта.

На срещата с медиите специфични поздравления получи Анатоли Илиев, който отбелязва юбилейни 30 години откогато е главен мотор в организацията на Софийския маратон. Той благодари на спонсорите и на всички, ангажирани в целогодишната подготовка да дават отлични условия за участници, посетители и фенове.

„ Държавните първенци в полумаратона ще се дефинира по време на софийския маратон идната неделя. Това прави събитието още по-престижно. В шампионата ще започват изтъкнатите български бегачи Маринела Нинова, Петко Стефанов и други, “ сподели Диян Драшков, състезателен шеф на БФ лека атлетика

Стана ясно, че тази година в Wizz Air София маратон се чакат доста мощни резултати. Основание за това дават поръчките от елитни спортисти. Десетки маратони по света бяха анулирани поради здравните ограничения и в този момент искащите да започват в София класни маратонци са доста. „ Наложи се да редуцираме поръчките, само че сигурно в този момент в София ще забележим състезатели с впечатляващи резултати. При дамите се открояват атлетки от Япония, Кения и Украйна с персонални върхове 2.27-2.30 ч., а при мъжете имаме кениец – Дънкан Коеч - с върхово достижение 2.04 часа. Досега имаме записани над 300 чужденци, поръчките са още отворени. Можете да се запишете и в рейсофиса, който ще проработи от идващия четвъртък в Княжеската градина до Орлов мост, само че доста по-удобно е да извършите това онлайн, “ разгласи Даниел Дуков, състезателен шеф на софийския маратон.

Специално за събитието бе издадено малко списание, част от сп. „ Спринт “, което е събрало най-интересното за това алегорично за града съревнование – история, върхове, рядкости, факсимилета, плюс доста фотоси и графики. Общият награден фонд е близо 80 000 лева, с доста бонуси и награди, а националната телевизия ще излъчи маратона директно  по БНТ3. На конференцията бяха показани фланелката и дребната раничка, които всеки играч ще получи. Тази година паметният орден за присъединяване ще бъде със стилизирано изображение на постройката на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Организатори на събитието са Столична Община, Министерство на младежта и спорта, БОК, БФЛА и Асоциация „ Спорт в свободното време “.

МИНАЛОГОДИШНИТЕ ПРИЗЬОРИ В WIZZ AIR СОФИЯ МАРАТОН 2019

42.195 км

МЪЖЕ: Осеа Туей (Кения) 2.15:55 ч. Юсеф Сбай (Мароко) 2.15:56 ч. Алемайеху Лема (Етиопия) 2.16:55 ч.

ЖЕНИ: Хайелом Шегае (Етиопия) 2.35:33 ч., Бети Чепквони (Кен) 2.36:54, Хилда Чебой (Кен) 2.40:07 ч. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР