Изгорелият автомобиловоз край бреговете на Нидерландия ще бъде изтеглен чрез

...
Изгорелият автомобиловоз край бреговете на Нидерландия ще бъде изтеглен чрез
Коментари Харесай

Близо 500 електромобила е превозвал изгорелият край Нидерландия кораб

Изгорелият автомобиловоз край крайбрежията на Нидерландия ще бъде изтеглен посредством комплицирана интервенция на буксир, на ново място надалеч от морските пристанища.

Това оповестиха холандските управляващи от Rijkswaterstaat, представени от Reuters.

Операцията стартира през вчерашния ден и не е известно по кое време корабът, който пътуваше от Германия за Египет, ще дойде на краткотрайната си дестинация.

Това зависи от метеорологичните условия, развиването на към момента тлеещите пламъци на борда на превозвача, течението и прилива.

Говорителка на Rijkswaterstaat съобщи пред холандската организация ANP, че на краткотрайното място корабът ще бъде по-далеч от морските пътища и малко настрана от вятъра.

Преместването е междинна стъпка в сложната избавителна интервенция, сподели говорителката.

Vanmorgen om 11:30 uur arriveerde de #FremantleHighway op zijn tijdelijke plek, 16 kilometer boven #Schiermonnikoog en #Ameland. Het slepen van het schip is zonder problemen verlopen. Lees het hele bericht in onze nieuwsfeed. Deze staat weer live!???? https://t.co/YMYDwNV82cpic.twitter.com/lsry0OHrH0
— Rijkswaterstaat (@Rijkswaterstaat) July 31, 2023 Пожарът на записания в Панама транспортен съд Fremantle Highway, който транспортира нови коли, аргументи гибелта на индийски член на екипажа и рани седем души, които бяха принудени да скочат зад борда, с цел да се спасят от пламъците.

Японската компания Shoei Kisen, която е притежател на кораба, съобщи, че целият екипаж от 21 души е бил индийски.

Компанията K Line съобщи в петък, че на борда на кораба има 3783 транспортни средства – от тях 498 електрически транспортни средства с акумулатори, доста повече от в началото обявените 25. Компанията обаче отхвърли да разкрие каквото и да било за марките коли, в това число дали измежду тях има такива от японски производители.

Литиево-йонните акумулатори на електрическите автомобили горят с два пъти по-голяма сила от елементарния пожар, а морските чиновници и застрахователите настояват, че промишлеността не е съумяла да се оправи с рисковете, добавя Reuters.

 
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР