Изгарящите над 40-градусови горещи вълни Луцифер ще станат нормални до

...
Изгарящите над 40-градусови горещи вълни Луцифер ще станат нормални до
Коментари Харесай

Учените със зловеща прогноза: Става напечено! Към 2050 г. „Луцифер“ съвсем ще завладее Южна Европа

Изгарящите над 40-градусови горещи талази " Луцифер " ще станат естествени до 50-те години на XXI век в Южна Европа. Това предизвестиха учени, като приканиха за готовност за избавяне на човешки животи. Горещи талази като " Луцифер ", които разпалиха горски пожари и повредиха земеделската годишна продукция в Европа през август, в този момент са минимум четири пъти по-разпространени спрямо преди 100 години, предизвестява коалиция от интернационалните учени.

" В началото на XX век, лято като това, което преди малко преживяхме, би било извънредно рядко ", акцентира Геерт Ян ван Олденборг, старши откривател в Кралския метеорологичен институт на Холандия, като добавя: " В цяла Южна Европа в този момент е налице едно на 10 късмет да има толкоз гореща вълна, колкото видяхме през това лято, през всеки летен сезон оттук насетне. "

Такова време ще стане типично в Южна Европа доникъде на века, в случай че парниковите газове продължат да се усилват в атмосферата, съгласно симулациите на климатичните модели на учените, които правят оценка въздействието на изменението на климата върху рисковите метеорологични условия.

Световните температури стигнаха рекордно ниво за трета поредна година през 2016 година, оповестиха учените през януари.

Интензивността на горещите талази в Европа също по този начин се е нараснала с 1 до 2 градуса по Целзий от 1950 година насам.

Повече от 35 хиляди души починаха по време на европейската гореща вълна през 2003 година, а десетки хиляди си отидоха в Русия по време на рисковите горещини през 2010 година

Заплахата е изключително тежка във към този момент изнемогващи от горещините места, от Южна Азия до Персийския залив.

По време на горещата вълна " Луцифер ", незабавните случаи, признати в лечебни заведения в Италия са се нараснали с 15 %.

Смъртността в Европа, породена от бедствия, свързани с времето, в това число горещи талази, горски пожари и засушаване, може да нарасне 50 пъти до края на столетието.

Правителствата се споразумяха през 2015 година в Париж да лимитират " много под " 2 градуса по Целзий спрямо времето преди индустриализацията, като в същото време поставят старания за ограничение до 1,5 градуса по Целзий.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР