Избраният за Спортист номер 1 на България за 2019 година

...
Избраният за Спортист номер 1 на България за 2019 година
Коментари Харесай

Спортист №1 си получи наградата

Избраният за Спортист номер 1 на България за 2019 година Владимир Илиев се завърна в България след кръга за Световната купа по биатлон във Франция и приказва пред медиите.

" Всеки гони първото място и се стреми към международната купа. През тази година вижданията ми са разнообразни, само че има два тима, които превъзхождат всички от позиция на екипировка - Норвегия и Франция. Нямаме какво да създадем, тъй като те имат доста огромни благоприятни условия. Показаха, че превъзхождат даже страни като Русия и Германия. За всички други остана да вършим разбори и мисля, че през новата година преимуществото няма да бъде такова. Те постоянно са измисляли по нещо ново и сега в действителност имат доста огромна преднина. Вчера изключително всички останали стояха и гледаха. Трябва да минат още две-три купи, само че всяко класиране в топ 8 значи доста за мен и останалите. Както съм казвал и преди обаче, всеки изстрел може да те изпрати от трето на 20-о място ", стартира Илиев.

" Видя се разликата още в Хохфилцен, където времето бе положително, зимно. Сега във Франция си пролича още повече, тъй като в такива условия ските са основни. Хубаво е, че съм измежду първите от останалите, което приказва задоволително за работата, която вършим с моя екип. Догодина за първи път международното състезание ще бъде преди европейското и това е хубаво. Не че европейското пречеше, само че огромните тимове си имат първи и втори сформира, а ние караме и на двете. Сега ще можем да се подготвим по-добре за международното. То е в Италия, а незабавно след него е европейското в Естония. То ще бъде на височина и това ми пасва. Обичам да бъде оптимално високо и мъчно за тичане, тъй като това е близо до изискванията, в които упражняваме ", сподели международният вицешампион.

" До олимпийските игри сигурно ще остана (през 2022 година - бел. ред), само че по-късно мъчно нещо може да ме убеди да продължа. Засега се усещам добре и знам къде са ми проблемите. За да се развъртвам, през идващите две години би трябвало да модернизирам стрелбата ми. Няма накъдето толкоз да се развъртвам другояче ", съобщи Илиев, който бе 22-и в спринта на 10 км във Франция, 18-и в преследването на 12.5 км и 20-и в всеобщия старт на 15 км.

Относно самата гала в четвъртък, Илиев изясни, че не я е гледал: " Където бяхме, нямах интернет и не следих реакциите. Доволен съм, че завоювах премията, тъй като тя ще ми вдъхне убеденост и мощ. Така и миналият сезон придобива добър свършек, тъй като " Спортист на годината " е чест за всеки ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР