Избраната за Спортист на годината на България тенисистка Цветана Пиронкова

...
Избраната за Спортист на годината на България тенисистка Цветана Пиронкова
Коментари Харесай

Пиронкова: За мен е привилегия да се наредя до легендарни фигури

Избраната за Спортист на годината на България тенисистка Цветана Пиронкова употребява Фейсбук и Instagram, с цел да изкаже своята признателност на гласувалите за нея публицисти, фамилията си и родната тенис федерация. Цвети се завърна с гръм и тропот в професионалния тенис в края на септември, като в първия си шампионат след тригодишно неявяване от кортовете след майчинство тя записа 4 победи на US Open, достигайки до 1/4-финалите, където взе сет на американската суперзвезда Серина Уилямс. След това тя получи " уайлд кард " от уредниците на " Ролан Гарос " и доближи до третия кръг в Париж. Очаква се Пиронкова да играе в квалификациите на Откритото състезание на Австралия през февруари.

" Спортист №1 на България за 2020 година - чест, отговорност и извънредно благополучие! За мен е привилегия да се наредя до именити фигури, спечелили в 63-годишната история на " Спортист на годината ". Благодарна съм за голямата обич от всички вас, която съм получавала постоянно и в изключително огромни дози от момента на завръщането си на корта. Чувството е в действителност ужасно.

Благодаря на всички спортни публицисти, които гласоподаваха за мен в най-престижната анкета за българския спорт - " Спортист на годината ".

В същото време желая да поздравя всички български спортисти, които даваха максимума от себе си в тази предизвикателна година, с цел да издигат бяло-зелено-червеното знаме допустимо най-високо и по света да се приказва положително за прелестната ни страна.

Моето най-голямо благодаря е за моето семейство, които постоянно са мой " тил " и опора.

Специални благодарности за Българската федерация по тенис.

Какъв триумф единствено за българския тенис - състезател №1, тим №1 за 2020 поради вдъхновяващото показване на момчетата на АТП Къп и избора на Григор Димитров за победител във вота на публиката!

Пожелавам на българския спорт и на всички вас сполучлива Нова година. И най-важното- бъдете здрави! ", написа в обществените медии 33-годишната пловдивчанка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР