Изборите за Европейския парламент са в началото на юни, но

...
Изборите за Европейския парламент са в началото на юни, но
Коментари Харесай

ПП наглост: Лорерката най-сетне е доволна, стяга куфари за Европарламента

Изборите за Европейския парламент са при започване на юни, само че партиите към този момент се приготвят за вота, демонстрира изследване на „ Филтър “ измежду свои информатори от другите партийни централи. Много от водачите на обединенията готвят нови стратегически ходове за да се освободят от вътрешна съпротива или от набиращи скорост и известност народни представители.

Включват ги в листите за Европарламента и си разчистват пътя вътре в партиите.

На този декор минимум изненади се чакат в листата на ГЕРБ, настояват импровизирано от най-голямата партия. Очаква се Андрей Ковачев, Асим Адемов, Ева Майдел, Емил Радев и Андрей Новаков още веднъж да са в листите, само че още няма решение какъв да е лидер, тъй като не са минали номинациите от структурите.

Според източници от младежката организация на ГЕРБ техните представители ще имат мощно наличие и доста водещи места поради политиката на Борисов да обновява лицата в партията.

Преди седмица се заприказва, че Десислава Атанасова ще бъде номинирана, само че настроенията в родния парламент не удостоверяват тази информация. Председателката на парламентарната група на ГЕРБ е спрягана и за парламентарен арбитър от квотата на Народното събрание. Според сътрудниците й Атанасова е станала прекомерно авторитетна както в ГЕРБ, по този начин и измежду останалите партии, които се съобразявали с мнението й. Самата тя обаче не била склонна да се отдръпна от огромната игра и да стане евродепутат или парламентарен арбитър.

Коалиционният сътрудник на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, предстоящо ще издигне още веднъж Александър Йорданов, който ще бъде подложен на избираемо място в общата листа. Голямата въпросителна е дали „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ ще вземат участие в коалиция и с обща листа на изборите за Европейския парламент. Все още няма решение на партийните централи за това.

Реклама

Политическа партия за първи път ще играят на евроизбори. Със сигурност в листата ще бъде включена брачната половинка на Даниел Лорер Виолета. Амбициозната Лорерка беше два пъти заместник-министър на финансите, а преди няколко месеца я избраха тихомълком за член на борда на шефовете на Европейската капиталова банка, откъдето трябваше да прибира петцифрена сума месечно. След скандал с ГЕРБ беше оттеглена. Сега обаче връзките сред съдружните сътрудници са надалеч по-добри, а нахалството на Виолета Лорер за кариера отвън страната ще стартира с листата за евроизборите.

Сегашният народен представител от „ Демократична България “ Радан Кънев евентуално няма да взе участие в листата. Сега той е единственият представител на обединението в Брюксел. Отношенията му с водачите на „ Демократична България “ обаче не са от най-цветущите. Бившият началник на ДСБ и поддръжник на Иван Костов е измежду най-активните ни евродепутати. Не е изключено Кънев да се завърне у нас като водач на ДСБ и да работи за кариерата си тук.

Не е загадка и желанието на ген. Атанас Атанасов да се отдръпна от дейната политика и да стане парламентарен арбитър. Парламентът скоро би трябвало да попълни квотата си, тъй като две места стоят вакантни повече от година.

Най-драматично се обрисува ситуацията в Българска социалистическа партия. Трима от петима евродепутати на алените са гневни критици на настоящето управление и най-много на водача Корнелия Нинова. Това са Сергей Станишев, Елена Йончева и Петър Витанов. Най-интелигентният ни ляв представител в Европарламента Иво Христов резервира неутралитет, само че той е човек на президента Румен Радев, с който Нинова към този момент намерено води война.

Само Цветелина Пенкова резервира положителното си отношение към Нинова през последните години. „ Нинова има два разновидността – да прати Станишев, Йончева и Витанов за още 4 години в Европарламента, с цел да ги държи надалеч от вътрешнопартийния живот, или да ги извади от листата и да ги прати в девета глуха “, разясняват в алената централа.

Там още никой не знае какво е замислила лидерката за европейските избори.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР