Изборът за селекционер на националния отбор на Босна и Херцеговина

...
Изборът за селекционер на националния отбор на Босна и Херцеговина
Коментари Харесай

Все още не е ясно какво ще стане с Ивайло Петев и националния тим на Босна и Херцеговина

Изборът за селекционер на националния тим на Босна и Херцеговина продължава да бъде обхванат в мъгла от неизясненост. Според уеб страницата „ Спорт Центар “ и през тази седмица няма да има решение по въпроса, защото няма свикано съвещание на Изпълкома на локалната футболна централа.

Преди 10 дни в Сараево трябваше да изберат нов селекционер на националния си тим. Тогава българинът Ивайло Петев беше препоръчан като най-подходящ за позицията и Изпълкома на футболния съюз. Оставаше единствено изборът му да бъде утвърден посредством гласоподаване. Тогава се стигна до скандална интервенция от президента на централата Елведин Бегич. Според него някогашният треньор на Лудогорец и Динамо (Загреб) не е в полза на босненците, защото се радвал на поддръжката на сърбите и хърватите в страната.

Очакванията са на идващото заседание на Изпълкома да бъде гласувано избирането на селекционер на националния тим на Босна и Херцеговина. Ще е належащо утвърждение на повече от половината от гласувалите. Преди това беше нужно претендентът да има поддръжката а 2/3 от членовете.

Според информациите, Ивайло Петев и локалната футболна легенда Сергей Барбарез са главните претенденти. В последните дни обаче изненадващо се появи и трети вид. Малкоизвестният швейцарец Улрих Форте се похвали в родината си, че има предложение за селекционер на Босна и Херцеговина. 46-годишният Форте за последно е бил отпред на Грасхопър (Цюрих), а е работил още във Вил, Санкт Гален, Йънг Бойс и ФК Цюрих.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР