В България липсва работна ръка и не е само в

...
В България липсва работна ръка и не е само в
Коментари Харесай

Евтим Милошев: Липсва работна ръка у нас, търсим работници по морето от Средния изток

„ В България липсва работна ръка и не е единствено в туризма. Въпреки че има бежанци, макар че има безработни липсва работна ръка. За летния туристически сезон е доста съществено ситуацията “.
Прочетете още
Това сподели в „ Тази заран “ служебният министър на туризма Евтим Милошев. Секторът търси 27 000 служащи.

„ За служащите от Европа към този момент България не е атрактивен пазар. Затова се обръщаме към служащи от Средния изток - от страни като Непал и Бангладеш “, сподели той. 

„ Там направихме изменението на закона, който дава благоприятни условия във връзка с продължителността на визите и издаването им. Проблемът с издаването на визи в Средния изток седи с голяма мощ “, изясни още Милошев.

„ Голям проблем е неналичието на спасители и медицински екипи по Черноморието ни. През този летен сезон концесионерите на плажа ще работят по остарялата разпоредба – нещо, за което повече от месец се борихме дружно и е огромно успокоение за стопаните на плажа “, разясни още служебният министър на туризма.

" Цената на труда не е най-големият проблем, тъй като работодателите са подготвени да дават доста високи пари, с цел да имат обезпечен личен състав. Когато нещо е дефицитно, то коства доста скъпо. За този сезон работодателите са подготвени най-малко с 20% да е нарастването на заплатите във всички специалности в туризма ", съобщи Евтим Милошев.
 
По отношение на чистотата на водата по Черноморието ни той подсигурява, че тя е чиста. Предстои обща акция с Министерство на околната среда и водите - ще се вземат проби, които да потвърдят това.

Между 8 и 10 лв. пък ще бъде цената на шезлонг и чадър, сподели Евтим Милошев.

По отношение на сигурността по курортите ни Министерство на вътрешните работи ще командирова служители на реда по морето. Тази година служители на реда от Чехия, Полша, Румъния и Германия ще оказват помощ за тази цел.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР