Изборът за президент на Българския футболен съюз на 12 октомври

...
Изборът за президент на Българския футболен съюз на 12 октомври
Коментари Харесай

Петър Величков: На конгреса ще се гласува с интегрална бюлетина

Изборът за президент на Българския футболен съюз на 12 октомври ще се прави с единна интегрална бюлетина, на която ще бъдат написани имената на всички шестима претенденти - Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев.

Това съобщи след срещата на Изпълнителния комитет на централата неговият член - предприемачът Петър Величков, който е част от екипа на Бербатов.

Снимка: Lap.bg

" Бяха изчетени и ни бяха предоставени от Борислав Михайлов разпоредбите, по които ще бъде извършен конгреса. В общи линии, целият Изпълком гласоподава " За! ". Като цяло, никаква смяна от предишния конгрес. Все отново се върви в някаква по-добра посока, тъй като бюлетината ще бъде интегрална. Това обаче не е задоволително, с цел да могат да се основат тези услови на делегатите, с цел да могат свободно, без боязън, да изразят волята си преди всичко. На второ място, в случай че ще се броят гласовете по същия метод като на предишния конгрес - взимат се урните, прибират се някъде и се изкарват някакви данни, това ще остави съществени подозрения върху резултата ", съобщи той след срещата.

Интегралната бюлетина беше едно от условията на Бербатов. До в този момент на делегатите бяха предоставяни обособени листчета с имената на претендентите, а делегатите пускаха в урна единствено това на своя фаворит. Преди идния конгрес от щаба на Бербатов, че по този метод може да се манипулира гласуването.

Снимка: Lap.bg

" Ние доста ясно споделихме набор от точки, който, в случай че бъдат признати в зала на конгреса, това ще докара до резултати, които ще бъдат изцяло законни, допустими от клубовете и от цялата футболна общност. Дали това ще стане и дали ще се присъединим до една такава процедура, ще се реши в зала, тъй като сътрудниците от Изпълкома считат, че предният конгрес е бил извършен напълно обикновено и имат намерение по този метод да го проведат. С изключение на интегралната бюлетина, което е стъпка в вярната посока ", уверен е Величков.

Остана неразбираемо какъв брой ще се издадените бюлетини и по какъв метод ще бъдат броени гласовете. Със сигурност обаче делегатите няма да могат да отстъпват своето право на глас на трети лица.

Снимка: Lap.bg

" Уставът не разрешава да се дават пълномощни на трети лица. Не би следвало. Имаме избран пратеник, той би трябвало да пристигна. Ако инцидентно нещо се случи с него и не може да участва, той няма по какъв начин да упълномощава различен да гласоподава вместо него. Съответният клуб няма да има представител на конгреса ", обясни Величков.

Днешният (6 октомври) Изпълком е последният за четвъртия мандат на Борислав Михайлов. Изборният конгрес беше плануван за 12 октомври в НДК след събрана от Бербатов подписка от 1/3 от клубовете. Първоначално от БФС отхвърлиха свикването на Конгрес. Съдът обаче задължи централата да го организира.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР