Ива Павлова, жената до разстреляният мафиотски бос и бивш съветник

...
Ива Павлова, жената до разстреляният мафиотски бос и бивш съветник
Коментари Харесай

Мистерия: Изчезна жената на Алексей Петров

Ива Павлова, дамата до разстреляният мафиотски необут и някогашен консултант в ДАНС Алексей Петров, е изчезнала вдън земя дни след изтезанието му ва 17 август, научи „ Уикенд “ от чиновници в застрахователната компания „ Лев инс “. Според думите им, бизнес дамата, на която Трактора беше поверил ръководството на застрахователното си сдружение, не се е появявала в централата на компанията на столичния бул. „ Черни връх “ №51 от деня на убийството му.

За последно Ива Павлова беше засечена на погребението на Алексей Петров в гробищата в „ Бояна “ на 24 август, свидетелстват близки до ликвидирания някогашен командос. От тогва насам никой не е виждал дамата до Трактора, като съгласно осведомени Павлова е напуснала и фамилното жилище в столичния квартал „ Кръстова вада “.

Странното неявяване на Ива Павлова в миг, в който тече преразпределение на бизнеса на Алексей Петров породи лавина от клюки, най-шокиращият от които е, че бизнес дамата е подложена на рекет от страна на някогашните съдружници на Трактора и че се е укрила отвън България от боязън да не бъде ликвидирана.

Ива Павлова не се е появила и на общото заседание на акционерите на „ Левкорп груп “ – компанията, която има лъвския къс от акциите на застрахователното сдружение „ Лев инс “. Събранието на акционерите беше планувано за 29 септември и предвиждаше структурни промени в корпорацията и смени в надзорния съвет. В документите в Търговския указател към момента не са отразени измененията в „ Левкорп груп “. В момента сдружението се управлява от Ива Павлова, Огнян Петров – братът на Алексей Петров, Севдалина Чендова и Албена Димитрова.

В „ Левкорп груп “ дялове имат и сдруженията „ Лев истейт “ и „ Силвър левел инс ”, в които главен съучастник с изключение на Ива Павлова е и израелецът с българско поданство Хаим Овадия. Според настоящ слух в бизнес средите, следва огромна икономическа борба за това кой да овладее застрахователното сдружение, като искания към „ Лев инс “ има Хаим Овадия.

Неофициално се твърди, че в последните 2 години Овадия е бил изолиран от оперативното ръководство на застрахователното сдружение и че е имал искания към Алексей Петров и спуснатите от него шефове и началници в корпорацията.

За разлика от Алексей Петров, израелецът с българско поданство Маир Хаим Овадия странеше от светлините на прожекторите. За него се разнасяха клюки, че е обвързван с военното разузнаване на Израел, други пък твърдяха, че той е гарантът на евреите, които развиват бизнес в България и срещат компликации от всякакво естество.

Около Хаим Овадия въпреки всичко се разшумя около процеса „ Октопод “ с основен обвинен Алексей Петров. През пролетта на 2011 година някогашният заместител основен прокурор Цеко Йорданов, прочут като един от доближените до тогавашния обвинител №1 в страната Никола Филчев, беше изправен пред съда с обвиняване „ закононарушение против правораздаването “. Йорданов беше обвиняем поради това, че през 2002 година осуетил дело против Маир Хаим Овадия.

През есета на 2001 година израелецът е арестуван на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ с 1,5 милиона недекларирани лв., само че няколко месеца по-късно прокурорът Цеко Йорданов приключва преписката против съдружника на Алексей Петров. Обвинението против заместника на Никола Филчев в „ закононарушение против правораздаването “ обаче не устоя в правосъдна зала и беше прекъснато още преди Трактора да бъде оправдан и след това да осъди страната за големи финансови компенсации.

Реклама

„ Върви интензивен слух, че Ива Павлова има проблеми с еврейските сътрудници на Алексей Петров в „ Лев инс “ и че е отпътувала за Израел  опит да изтъргува дяловете си от корпорацията. До този миг обаче никой не може да удостовери дали това е истина, или нечиста сделка – никой не е виждал дамата до Алексей Петров от погребението му “, признава човек от тогавашното близко обграждане на разстреляният някогашен командос от помашкото село Бабинци.

Според други, Ива Павлова се пробва да резервира контрола върху „ Лев инс “ и е водила договаряния в Израел за собствеността на застрахователното сдружение. Разправят, че проектът на наследница №1 на Алексей Петров планува да управлява сдружението взаимно със Златомир Иванов – Златко Баретата. Негови момчета към този момент са поели защитата на дъщерята на Трактора.

Върви и слух, че босовете на групировката СИК братя Маргини са изявили предпочитание да купят „ Лев инс “, а Ива Павлова офейкала от България, защото не желала да води договаряния с тях.

След поръчковото ликвидиране на Алексей Петров лъвският къс от благосъстоянието му краткотрайно отиде в ръцете на Ива Павлова, въпреки тя да няма подписан цивилен брак с Трактора.

На името на Павлова са записани огромна част от фирмите на ликвидирания някогашен консултант в ДАНС, Ива е и майката на единственото публично прието дете на Алексей Петров – щерка му Диляна, която е кръстена на майката на Трактора.

Младата дама е на 25 години и към този момент ръководи част от бизнеса на Петров отвън застрахователното сдружение „ Лев Инс “. Хора, контактували с Диляна, я разказват като умалено копие на татко си – властна, мнителна, безпардонна и алчна.

Иначе съгласно законите на България главен правоприемник на благосъстоянието на Алексей Петров следва да бъде законната му брачна половинка Мариана. Трактора се дами за русокоската през далечната 1986 година и в никакъв случай не се е развеждал с нея. Като публична вдовица на Алексей Петров Мариана би следвало да получи 50% от цялото завещание на Трактора, а останалите 50% да бъдат поделени на три равни елементи от по 16,66% сред нея щерка му от Ива Павлова и майка му Диляна.

Неофициално се твърди, че Алексей Петров има и трима синове, като единия от тях даже работи в „ Лев инс “ и приживе е бил представян от Трактора като негов правоприемник.

Твърди се, че Алексей Петров има наследник и от простреляната с него рехабилитаторка Мирослава Михайлова, в чиито ръце издъхна, уцелен в главата от противников патрон. Рехабилитаторката и инструктор по тенис в Правителствена болница Мирослава има 4-годишен наследник, който се споделя Илия. Разправят, че детето е от Алексей Петров.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР