Италия вече е ваксинирала изцяло срещу коронавирус 80% от населението

...
Италия вече е ваксинирала изцяло срещу коронавирус 80% от населението
Коментари Харесай

Сравнение: Италия се справи със здравната коронакриза, а България затъва

Италия към този момент е ваксинирала напълно против ковид 80% от популацията си над 12-годишна възраст, съобщи Reuters.

Това значи, че 43 229 551 души са имунизирани, като популацията на страната възлиза на към 60 000 000 души.

„ Това е нивото, при което специалистите споделят, че рискът от хоспитализация поради COVID-19 понижава фрапантно. От седмици следим наклонност, която го удостоверява “, разяснява военачалник Франческо Паоло Фиглиоло, който дава отговор за оперативното ръководство на коронакризата в страната.

Съветникът на комисаря Гуидо Раси, някогашен шеф на Европейската организация по медикаментите (EMA), показва, че е належащо повече – или нарастване на каузи имунизирани над 12 години, или 80% от цялото население, като бъдат включени децата сред 5 и 12 години.

В идващите две графики, показани по данни на Световната здравна организация (СЗО), може да бъде забелязана параленост сред обстановката с признатите в болница и в интензивно поделение в Италия и България към 2 октомври. При 10 пъти по-голямо население, в Италия има по-малко хора в болница и в интензивно поделение като безусловно число! А в случай че се направи съпоствка на каузи пациенти в интензивно поделение поради COVID-19, в Италия той е 7,14 на 1 000 000 души, а в България – ужасяващите 67,42 на 1 000 000 души т.е. съвсем 9,5 пъти повече са в България!





Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР