Италия отчете 31 758 нови случая на коронавирус за последните

...
Италия отчете 31 758 нови случая на коронавирус за последните
Коментари Харесай

Европейска държава отчете 31 758 новозаразени за 24 часа

Италия регистрира 31 758 нови случая на ковид за последните 24 часа, заяви здравното министерство. Това е най-високият дневен индикатор за страната от началото на пандемията. Предишният връх беше 31 084 случая от 30 октомври.

Починалите са 297 души по отношение на 199 на 30 октомври. Възможно е в страната след седмица да бъде въведена общонационална карантина, написа италианският в. " Месаджеро ". Новият пакет ограничавания, който се създава от държавното управление, включва затваряне на магазините, като се изключи тези за хранителни артикули, и ограничение на придвижването на жителите без уважителна причина. Планира се обаче парковете, учебните заведения и предприятията да останат отворени.

Според други информации министерството на опазването на здравето преглежда разновидности за въвеждане на режим на самоизолация в Милано, Неапол и евентуално в Рим.

Според " Месаджеро " министър председателят Джузепе Конте изчаква дали ще има резултат от към този момент въведените ограничавания, включващи затваряне на заведения за хранене и питейни заведения през вечерните часове, както и прекъсване на работата на спортни зали, басейни и редица културни институции.

Много специалисти упорстват нова карантина да бъде оповестена допустимо най-скоро, защото дневното увеличение на новите случаи се удвоява всяка седмица. През този уикенд обаче в Италия се отбелязва религиозният празник Ден на Вси светии, което може би е повлияло на решението на управляващите да отсрочат по-строгите ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР