Италия наложи по-строги мерки заради увеличаващия се брой случаи на

...
Италия наложи по-строги мерки заради увеличаващия се брой случаи на
Коментари Харесай

Италия наложи строги мерки, за да избегне обща карантина

Италия наложи по-строги ограничения поради увеличаващия се брой случаи на ковид в страната. Новите правила са много рестриктивни, само че са нужни, с цел да се избегне налагането на нова национална карантина.

Кметовете ще имат властта да затварят публичните места след 21:00 часа, а работното време на заведенията за хранене и броят на хората, които могат да се събират, се лимитират.

Решението идва, откакто Италия записва най-големият дневен брой инфектирани за втори следващ ден. В неделя новозаболелите бяха 11 705, в събота - 10 925.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Множество европейски страни постановат все по-сериозни огранич...

" Не можем да губим време, би трябвало да въведем ограничения, с цел да избегнем национална карантина, която може да засегне грубо стопанската система ни ", изясни италианският министър председател Джузепе Конте в телевизионно послание.

Правителството е на мястото си, само че всеки би трябвало да поеме своята персонална отговорност - добави Конте, съгласно който най-ефективните ограничения остават най-базовите: маски, отдалеченост и миене на ръцете.

Промените в учебните заведения касаят по-големите възпитаници. Те ще стартират по-късно учебно заведение. Насърчава се увеличението на дистанцията сред тях в класните стаи.

ще затварят в среднощ, само че след 18:00 часа ще е позволено единствено обслужването на масите, край бара няма да се сяда. Ще могат да се събират групи от най-много 6 души.

Провеждането на конференции и фестивали се не разрешава. Аматьорските групови спортове би трябвало да бъдат спрени. До 7 дни фитнес центровете и плувните басейни също би трябвало да реорганизират работата си по нови правила.

75% от чиновниците в държавните институции ще би трябвало да работят отдалечено. Същото се предлага и на фирмите от частния бранш. Работните срещи и заседания би трябвало да се организират във видеоконферентна връзка, вместо присъствено. Очаква се работата от къщи да облекчи натиска върху публичния превоз.

Ограниченията не включват полицейски час, какъвто беше въведен в редица френски градове.

Италия беше най-тежко засегнатата европейска страна от пандемията. Към момента общият брой на доказаните случаи на ковид са 414 000. Смъртните случаи са 36 500 и по този индикатор страната е на второ място в Европа след Англия.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР