Италианският премиер Джузепе Конте заяви, че властите в Рим са

...
Италианският премиер Джузепе Конте заяви, че властите в Рим са
Коментари Харесай

Рим: Можем да променим „някои дребни неща“ в бюджета

Италианският министър председател Джузепе Конте съобщи, че управляващите в Рим са подготвени да вкарат някои леки промени в ограниченията, планувани от проектобюджета на страната за 2019 година в опит да преодолеят следващото му отменяне от страна на Европейската комисия.

„ Ако има опцията да понижа икономическото отражение на някои ограничения, то съм подготвен “, съобщи Конте пред италианския в. la Repubblica, представен от Ройтерс.

„ Аз съм упълномощеният да беседва с Европейската комисия… и в никакъв случай не съм спирал воденето на полемики. Сега, в случай че мога да възстановя някои средства, да поправям крайната сума, да трансформира някои дребни неща, това не значи, че правя отстъпка “, съобщи той.

По думите му, в случай че бъдат показани калкулации, които плануват недостиг от 2,3% или 2,1%, то промените още веднъж ще бъдат осъществени.

Подобно понижаване на целевия недостиг обаче може да се окаже незадоволително за Брюксел, поради недоволството от сегашните 2,4%. Надеждите на Европейски Съюз са, че заложените стойности ще бъдат по-малки поради дълга на страната, който към този момент е вторият по величина в еврозоната и доближава над 130% от брутния вътрешен артикул.

В сряда стана ясно също, че Италия ще показа новите параметри на бюджета си до идната седмица. Според секретаря на кабинета на министрите в Рим Джанкарло Джорджети процедурата за нарушаване на Европейски Съюз няма да донесе нищо положително на страната и както Италия, по този начин и Европейския съюз би трябвало да създадат всичко по силите си, с цел да я избегнат.

Той също по този начин акцентира на това, че държавното управление е отдадено на осъществяването на обещанието си за осъществяване на предизборните промени, включващи понижаване на възрастта за пенсиониране и въвеждането на скица за базов приход за най-бедните.

Въпреки това той уточни, че 16-те милиарда евро, планувани за двата плана, няма да бъдат нужни. „ Не знам дали ще успеем да махнем 2 милиарда от всяко перо, само че може би ще стигнем близо до това “, уточни Джорджети.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР