Иранският президент Ебрахим Раиси, който загина в понеделник при катастрофа

...
Иранският президент Ебрахим Раиси, който загина в понеделник при катастрофа
Коментари Харесай

Иранският президент Ебрахим Раиси ще бъде погребан в свещения град Машхад

Иранският президент Ебрахим Раиси, който почина в понеделник при злополука с хеликоптер, ще бъде заровен през днешния ден в родния си град Машхад след двудневни траурни церемонии, на които участваха стотици хиляди хора, съобщи Агенция Франс Прес.

Президентът, който е аятолах, ще бъде заровен в основния шиитски пантеон в североизточната част на страната - този на имам Реза.
 БГНЕС
Раиси, който беше президент на Иран от 2021 година, почина на 63-годишна възраст, откакто участва на взаимното разкриване на язовир с азербайджанския си сътрудник Илхам Алиев на общата им граница.
Снимки, оповестени в иранските медии, демонстрират по какъв начин служащи в Машхад приготвят свещения град за последния ден от погребението на президента. По улиците на втория ирански град, изключително към светилището на Реза, бяха издигнати великански портрети на Раиси, черни флагове и шиитски знаци.
 БГНЕС
Ден по-рано в Техеран големи тълпи се събраха в центъра на града, с цел да отдадат последна респект на президента, който след гибелта си беше празнуван като " страдалец ".

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР