Италианските грандове Милан и Интер възнамеряват да продължат ползотворната си

...
Италианските грандове Милан и Интер възнамеряват да продължат ползотворната си
Коментари Харесай

Милан и Интер няма да имат нов стадион преди 2027 г.

Италианските грандове Милан и Интер имат намерение да продължат ползотворната си история, като споделят и идващия стадион между тях, само че концепцията за в този момент търпи известно закъснение, научихме от локалната преса.

Изпълнителният шеф на „ нерадзурите “ Алесандро Антонело и президентът на „ росонерите “ Паоло Скарони са били на среща с кмета на Милано Бепе Сала, с цел да задълбочат договарянията за началото на градежа. От градската администрация са били безапелационни, че ще би трябвало да се съобразят прецизно с екологичните условия за построяването на ново оборудване на мястото на остарелия към този момент „ Сан Сиро “.

Старият стадион се обрисува да одобри зимните Олимпийски игри през 2026 година, а това стеснява прозореца до оповестения краен период за осъществяване на плана, който се пада единствено година по-късно.

„ Имаме начертана пътна карта за деяние, с която се надяваме да ускорим процеса по утвърждение “, сподели Антонело пред Calciomercato.

Междувременно през 2025 година остарелият стадион ще навърши 100 години от построяването си. От 1947 г, насам пък Милан и Интер споделят семействата си точно на това митично оборудване, което е известно още и под името „ Джузепе Меаца “.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР