Италианската Серия А започна бавно, но сигурно да възвръща стария

...
Италианската Серия А започна бавно, но сигурно да възвръща стария
Коментари Харесай

Разкриха заплатите на най-високо платените треньори в Серия А

Италианската Серия А стартира постепенно, само че несъмнено да възстановява остарелия си искра, с помощта на някои от най-хубавите модерни експерти във футбола. Класата обаче коства пари, както всички чудесно знаем в актуалния спорт, тъй че е много любопитно да разберем какви заплати получават водещите наставници в шампионата. Corriere dello Sport прави тъкмо това разобличаване.

Надали е изненада, че Жозе Моуриньо е отпред на тази ранглиста, защото „ Специалния “ от дълго време си построи реномето на един от най-хубавите мениджъри въобще в света. Той прибира от Рома по €7 млн. на година.

Същата заплата в това време взема и Масимилиано Алегри след втория си престой в Ювентус, без значение от рецензиите, на които е подложен напоследък.

Интер е идващият клуб с най-висока заплата за своя старши-треньор. Това е Симоне Индзаги, който донесе Купата на Италия за „ нерадзурите “ през миналата акция. Годишното му заплащане за това е €5,5 млн.

Действащият първенец - Милан, пък харчи надалеч по-скромните €4 млн. за услугите на Стефано Пиоли. Това обаче може скоро да се промени при диалозите за нов договор, тъй като точно той върна трофея на „ Сан Сиро “ след повече от 10-годишна пауза.

С най-ниска заплата в Серия А е Рафаеле Паладино, който неотдавна пое работата при новака Монца. Той ще получи едвам €200 хиляди за първата си година отпред.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР