Италианската прокуратура отличи с плакети и грамоти четирима матистрати от

...
Италианската прокуратура отличи с плакети и грамоти четирима матистрати от
Коментари Харесай

Разкриха италианска схема за пране на пари у нас

Италианската прокуратура отличи с плакети и грамоти четирима матистрати от Специализираната прокуратура за взаимното следствие на проведена незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари, настояща у нас и в Италия.

Спецпрокуратурата се включи в италианското следствие в осъществяване на Европейска заповед, издадена в средата на 2020 година от прокуратурата в град Беневенто по наказателно дело против четирима италиански жители за присъединяване в незаконна група за укриване на данъчни отговорности.

Под координацията на Евроджъст е бил образуван взаимен екип за следствие от италиански и български магистрати.

В хода на следствието е открито, че у нас са регистрирани няколко десетки български сдружения с италиански притежатели, които не развиват действителна активност, не имат имущество, нямат назначени чиновници и не подават данъчни заявления. В продължение на четири години - от 2014 година до 2017 година, участници в незаконната група избягвали заплащането на обилни по мярка данъчни отговорности към италианската хазна, прехвърляйки ги на записаните в България сдружения. У нас отговорностите също не били декларирани, защото сдруженията нямат активност и не са регистрирани по ЗДДС и Закона за копоративното данъчно облагане.

С цел укриване на данъчни отговорности, на едно от българските сдружения е била трансферирана собствеността и на първокласния хотел " Траяно " в град Беневенто.

През юни тази година събраните доказателства по досъдебното произвеждане на Спецпрокуратурата са били предадени на заместник-главния прокурор към съда в Беневенто Джовани Концо, с цел да бъдат приобщени към наказателното дело в Италия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР