Италианската полиция арестува италианец за брутален побой до смърт на

...
Италианската полиция арестува италианец за брутален побой до смърт на
Коментари Харесай

Шокиращо видео в Италия: Мъж уби африкански мигрант на улицата

Италианската полиция арестува италианец за жесток побой до гибел на нигерийски амбулантен търговец, сниман на оживена улица в крайбрежен град от минувачи, които даже не са се пробвали да се намесят, съобщи Асошиейтед прес, заяви Българска телеграфна агенция.

Видеозаписът с офанзивата беше публикуван от италиански новинарски уеб сайтове и в обществените медии, предизвиквайки отвращение в миг, когато Италия навлиза в предизборна акция за парламентарните избори, в която дясната коалиция към този момент повдигна въпроса за миграцията. " Убийството на Алика Огорчукву е ужасяващо ", написа в Туитър водачът на лявата Демократическа партия Енрико Лета, назовавайки по име убития през вчерашния ден продавач, и добави: " Нечувана свирепост. Масово равнодушие. За това не може да има опрощение ".

Трийсет и девет годишният Огорчукву продавал стоката си през вчерашния ден по обед на основната улица в Чивитанова Марке, пристанищен град на адриатическото крайбрежие, когато нападателят му взел патерицата и с удари го съборил на земята, заяви полицията. Видео демонстрира по какъв начин нападателят и жертвата се борят, а италианецът притиска Огорочукву на тротоара. Началникът на полицията Матео Лучони сподели за италианската новинарска телевизия Скай Ти Джи 24, че минувачи са извикали полиция, която е пристигнала, откакто обвиненият избягал, и полицейските чиновници са се пробвали да окажат помощ на жертвата. Не излиза наяве дали нигериецът е умрял на мястото на нападението.

Полицията е употребила камери за улично наблюдаване, с цел да наблюдава придвижването на нападателя и е арестувала 32-годишен мъж на име Филипо Клаудио Джузепе Ферлацо. Ферлацо е арестуван по съмнения за ликвидиране и кражба, тъй като се допуска, че е взел телефона на жертвата преди да избяга. Лучони сподели в ефира на Скай Ти Джи 24, че нападателят избухнал, откакто продавачът " упорито " помолил да му даде някакви дребни пари. Полицията разпитва очевидци и е събрала като улики записи на офанзивата. Според силите на реда обвиненият към този момент не е дал показания. Огорочукву, който е бил женен и има две деца, е останал неработоспособен, откакто бил блъснат от кола, поради което е изгубил предходната си работа, сподели чиновник на локална неправителствена организация, подпомагаща мигрантите.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР