Историята с парапета бе моралният ми срив по отношение на

...
Историята с парапета бе моралният ми срив по отношение на
Коментари Харесай

Диана Дамянова проговори! За „парапета“ на Просто Киро и Лена и как се избират депутати от тефтерчето с телефони

Историята с парапета бе моралният ми срив във връзка с Кирил Петков и Асен Василев. Всеки върховен държавен служител в такава обстановка подава оставка или елегантно си потегля. “ Такъв праволинеен разбор направи някогашният пиар на „ Продължаваме промяната “ Диана Дамянова в подкаста на Ивелин Николов. Един от най-авторитетните експерти по градене на обществен имидж, която 15 години е работила за „ Лукойл “, върна лентата към скандалните фотоси, на които се вижда, че Кирил Петков прави неприличен жест по отношение на Бориславова, до момента в който двамата отключват врата на апартамент.

 Просто Киро дръжи за ръчичка Лена Бориславова (вляво) и я пощипва под кръста (вдясно)

„ Бях уплашена. Лена носи изключителни вреди. Тя вулгарно реши да остане след абсурда, с цел да бъде значима. Важна е за Кирил, може би поради „ парапета “ тя е мисловният му гуру, само че той по този начин е решил. За страдание, тя има доста неприятна политическа преценка. Млада е, не е живяла в България. Мисли, че историята стартира от 1990 година, когато е родена (Бориславова е родена през 1989 година, б.р.).

Нейната вреда се донася до през днешния ден “, съобщи за първи път обществено Диана Дамянова, която явно е решила, че е настъпил моментът, когато да проговори за връзките по върховете на „ Промяната “, цитира „ Филтър “.

Пиар специалистката признава, че в началото е вярвала откровено, че Петков и Василев имат капацитет да създадат нещо положително за страната. Казва, че те постоянно са имали политическа пристрастеност, за която обаче са нужни познания. Освен това най-много Кирил Петков нямал уши да слуша експертите.

Самата тя взема решение да напусне Политическа партия, когато Петков и Василев не се вслушват в съвета й след рухването на държавното управление им. Тогава Дамянова предлага да се изиска алегорична поддръжка от Борисов от 10 гласа, с цел да продължи ръководството, защото друга опция не се очертавала. Кирил Петков изрично отказал, което съгласно Дамянова довело до унизителна обстановка през днешния ден „ Промяната “ да е в сглобка.

Не по-малко любопитен е разказът по какъв начин са били редени листите за присъединяване в първите избори през 2021 година. Петков и Василев били обладани от фикс идея, че някой ще им пробута неправилни хора. Затова претендентите били избирани от телефонното тефтерче на Кирил Петков от харвардските курсове към Стопанския факултет в Софийския университет, които Петков инициира, преди да влезе във властта.

Реклама

„ 95 % от парламентарната група бе формирана от такива хора. Някои даже не живееха в градовете, откъдето бяха номинирани. Те бяха назначени за депутати. Впоследствие се оказаха моралният аршин на Кирил и Асен. Така те чуваха единствено личните си гласове “, безкомпромисна е Диана Дамянова.

Що се отнася до разрива на Петков и Василев с Радев, съгласно пиар специалиста той е бил на външнополитическа тематика и е избухнал, когато водачите на „ Промяната “ упорствали България да смъкна ветото за приемането на Македония в Европейски Съюз. Впоследствие избухнал и спор за шефове на службите.

Най-тежката оценка на Диана Дамянова във връзка с някогашните й сътрудници е безапелационното й изказване, че Бойко Борисов ще „ изпие „ Промяната “. В момента той бил в комфортната позиция да не носи директна отговорност за властта и да я разклати в подобаващ миг. Заради двете войни в този момент американското посолство упорствало държавното управление да се задържи даже в случай че се наложат леки трансформации в него.

Ако обаче настъпи подобаващ миг, Борисов щял да дискредитира властта, а „ Промяната “ да остане единствено с четирите града, в които завоюва на последните локални избори.

„ Дотогава и партия няма да бъде основана, тъй като Политическа партия не съществува и няма структури. Ако не бях аз, тя нямаше и да бъде записана през 2022 година. Политическа партия няма да успее да направи и промени в Конституцията. Познавам тези хора – те елементарно се палят и елементарно се гасят “, обобщава Диана Дамянова, уточнявайки обаче, че сега опция за друго ръководство няма.

Нарисуваната от Диана Дамянова картина изрично сочи, че на политическата карта у нас има капацитет за нов план, който да промени генерално правилата на ръководство и да смени доста от старите играчи.

Авторитетни анализатори се съмняват, че той би могъл да се образува към Ваня Григорова, чиито качества съгласно мнозина са мощно надценени, макар активизирането на левите сили в цяла Европа поради все по-широко отварящата се обществена ножица. Немалко социолози са на мнение, че Румен Радев е единственият от сегашните фактори в страната, който би могъл да размести политическите карти, в случай че обаче персонално оглави план след края на мандата си.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР