Историята няма да забрави военните престъпления в Украйна, каза председателят

...
Историята няма да забрави военните престъпления в Украйна, каза председателят
Коментари Харесай

Шарл Мишел в Бородянка: Историята няма да забрави военните престъпления в Украйна

" Историята няма да не помни военните закононарушения " в Украйна, сподели ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел по време на посещаване в украинското градче Бородянка, покрай столицата Киев, където съгласно украинските управляващи цивилни са били избити от съветските войски, съобщи Франс прес.

" В Бородянка, както и в Буча и толкоз доста други градове в Украйна, историята няма да не помни военните закононарушения, осъществени тук ", написа Мишел в Туитър, придружавайки поста си със фотография, на която го прегръща жена.

" Не може да има мир без правдивост ", добави той.
 
 БГНЕС

На 8 април председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също посети Буча - град северозападно от Киев, който се трансформира в знак на жестокостите на войната в Украйна. Придружена от ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел, тя отиде да види всеобщите гробове, изкопани там, с цел да бъдат заровени убити цивилни.

Преди това екип на Агенция Франс Прес, по време на посещаване в Буча два дни след освобождението на града от съветските войски, които го бяха окупираха в продължение на няколко седмици, видя 20 натрупа, облечени в цивилни облекла, на улица . Единият от тях бе с ръце, вързани на гърба.

Оттогава бяха оповестени нови фотоси и бяха открити още тела. Украинските управляващи и Западът осъждат " военните закононарушения " на съветските бойци, окупирали града. Русия отхвърля да взема на прицел цивилни в Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР