Историческият скафандър е изложен в музей във ВарнаВъв Варна показват

...
Историческият скафандър е изложен в музей във ВарнаВъв Варна показват
Коментари Харесай

Показват скафандъра на Александър Александров

Историческият скафандър е изложен в музей във Варна

Във Варна демонстрират историческия скафандър на втория български космонавтАлександър Александров. Именно с тази екипировка през далечната 1988 година той е прекарал близо 10 денонощия в Космоса.

35 години по-късно галактическата история оживява, с помощта на плана " Космодрум ". Домакин на изложбата е градската художествена изложба. „ Музеите са места, в които се споделя културна история. Художественият музей не е просто хранилище на картини, той прави културни разкази и този план е тъкмо подобен, който споделя галактическата история на България ”, сподели шефът на ГХГ " Борис Георгиев " – Варна Доротея Павлова.

„ Една от главните задачи на " Космодрума " е да среща публиката и да резервира галактическата история на България и то по по-съвременен метод ”, уточни създателят на плана Ралица Герасимова, предава. „ Това е един скафандър, който веднъж е бил обличан и не е полетял в Космоса. Втория път обаче е имал опцията да полети в Космоса. Един скафандър - честван, разнасян, показван по време на социализма - много огромно ”, добави тя.

Чрез арт инсталацията хората имат неповторимия късмет да се допрян до истинския скафандър на родния космонавт. В изложбата човек може да усети и усета на същинската галактическа храна, с която Александров персонално се е хранил, прекарвайки близо 10 денонощия в Космоса.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР